Discuție:Dimensiune (spațiu vectorial)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:Dimensiune (matematică))
Articolul Dimensiune (spațiu vectorial) este un subiect de care se ocupă Proiectul Matematică, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre matematică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.


Dimensiune (spațiu vectorial)[modificare sursă]

DIMENSIÚNE, dimensiuni, s. f. 1. Mărime (lungime, lățime sau înălțime) necesară la determinarea întinderii figurilor și a corpurilor (geometrice). ◊ Expr. (Fam.) A patra dimensiune = ceva imposibil, ceva neconceput încă de mintea omenească. ♦ Spec. Mărime fizică considerată din punctul de vedere al legăturii dintre unitatea sa de măsură și unitățile mărimilor fundamentale ale unui sistem de unități de măsură. 2. Mărime, măsură, proporție. [Pr.: -si-u-] – Din fr. dimension, lat. dimensio, -onis.

Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | PermalinkAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de Rotatiff (discuție • contribuții).

Ne ferim de definițiile de dicționar, pentru că ele au alt scop decât a clarifica noțiunea: au scopul de a face înțeles sensul unui cuvânt. Aici e o discuție: la Wikidata, acest articol e asociat noțiunii de dimensiune a unui spațiu vectorial (în engleză Dimension (vector space)), dar ciotul pare să se refere mai degrabă la conceptul engleză size. —Andreidiscuţie 15 septembrie 2016 11:06 (EEST)[răspunde]