Discuție:Daniel Prigoană

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Notabilitate[modificare sursă]

Articolul Daniel Prigoana (https://ro.wikipedia.org/wiki/Daniel_Prigoan%C4%83) este în curs de editare, o sa mai adaug link-uri referitoare la continut. Mi-ar placea sa colaboram pâna la stabilizarea « notabilitatii » ca scriitor umorist si personalisate politica. Colaborez îndeaproape cu « împricinatul » si la limita pot dovedi anumite aspecte prin Wiki Commons (ex. cartile sale de debut pentru care nu exista un link în presa scrisa dar exista ISBN-ul si va pot remite scanuri ale copertilor). Va rog sa ma informati în cazul în care notabilitatea este insuficienta. Cu stima

(L.I. 5 mai 2016 16:57 (EEST))

Vă rog să clarificați „colaborarea îndeaproape cu «împricinatul»”, în sensul termenilor de utilizare. Dacă sunteți în aceeași situație ca și cu Emeric Imre, aveți aceeași obligație și față de acest articol.
Ca întotdeauna, notabilitatea nu se documentează prin ce a publicat respectivul, ci prin ce s-a publicat despre el/ea. La Daniel Prigoană, văd preponderent materiale din presă generalistă (și în special din publicații locale), mai puțin critică de specialitate a lucrărilor sale. Ca politician, de asemenea observ că nu a ocupat nicio funcție care conferă notabilitate politicienilor. —Andreidiscuţie 5 mai 2016 17:01 (EEST)[răspunde]


Buna ziua,

Referitor la articolul https://ro.wikipedia.org/wiki/Daniel_Prigoan%C4%83

  • „colaborarea îndeaproape cu «împricinatul»” - suntem amici precum sunt amic cu o seama de alti oameni de cultura si presa, nu sunt angajatul dumnealui si i-am propus sa-l ajut pro bono la constituirea paginii de Wikipedia care face referinta la activitatea sa literara. Deontologic nu se facea ca el sa-si faca pagina pe wiki, tehnic îi era cam greu deoarece bâjbâie în materie de wiki, sintaxe samd. Ma ajuta în schimb daca am nevoie de un document ca referinta documentara, sau în ceea ce priveste opera sa, eu nefiind prigonolog de meserie. Voila în ceea ce priveste colaborarea.

Notabilitatea ca si scriitor recunosc ca actualmente se bazeaza pe criticul Cornel Udrea care este citat ca referinta gasita în presa. Toate cartile sale sunt prefatate de Cornel Udrea sau de poeti/prozatori contemporani, eventual as putea sa le citez ca alte critici. Exista critici facute de jurnalisti în presa dar aceea sunt jurnalisti nu « avizati » precum Cornel Udrea care « The criticul » de referinta în materie de literatura umoristica. Actualmente nu am inclus textul prefetelor, dar daca ar veni in sensul întaririi notabilitatii dupa criteriile DVS o voi face.

Nu pot sa va ofer astazi mai mult ca si critica literara(nu pot sa le inventez), însa voi putea în lunile ce urmeaza cu siguranta. Daniel Prigoana nu a acordat suficienta atentie notabilitatii în sensul wikipedia dar va acorda de aici încolo.

  • Maintenant, în ceea ce priveste notabilitate politicienilor:

A fost Consilier judetean (« Politicienii aleși la nivel local și candidații la o funcție politică nu sînt automat considerați notabili, dar în unele cazuri notabilitatea poate deriva și din alte activități decît cariera politică. » -actualmente este presedintele Partidului Diasporei Crestin Democrate (actele de constituire ale partidului la Tribunal sunt anonimizate si urcate pe wiki commons la link-urile indicate mai jos), asta l-ar încadra la « Politicienii care au sau au avut poziții de conducere la nivel internațional, național sau regional. » m-am abtinut de fac referinta la tabloide în materie de « Politicienii despre care se vorbește suficient de mult în presă și sunt prezentați cu suficiente detalii în surse de încredere independente » sunt destule articole de presa pe teme diverse si « avariate ». Un search pe google poate revela destule hit-uri, dar wikipedia nu este Cancan cu toate ca notabili precum Nicolae Guță, Adi de la Vâlcea, Minodora, Florin Salam samd… sunt repertoriati.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:DCD_-1.jpg https://commons.wikimedia.org/wiki/File:DCD-2.jpg https://commons.wikimedia.org/wiki/File:DCD-3.jpg https://commons.wikimedia.org/wiki/File:DCD-4.jpg

  • În ceea ce priveste link-urile din articol, am pus link-uri externe pentru a da posibilitatea de a verifica fiecare cuvânt scris. Mi s-a reprosat ca ele sunt perisabile în timp, nu am ce face asta este viata, un bot poate sa perieze broken links si sa le elimine. În schimb am urcat pe Wiki commons tot ce am putut avea ca document numerizat, deci cam 40% din fultitudinea de link-uri sunt link-uri interne wiki, link-uri perene.
  • În ceea ce priveste « Tonul acestui articol » am periat de câteva ori textul, pus diacritice unde trebuie, nu cred ca mai sunt erori. Când vedeti în text de ex. « Afrontisme și Primflete », este vorba de un joc de cuvinte nu de o eroare de ortografie(daca la aceasta se facea referinta).
  • Va rog sa observati ca « împricinatul » are si o anumita Activitate Civică, care graviteaza în jurul artei, este participant activ si mentor al activitatii culturale în Cluj.

În ceea ce priveste punerea în pagina a articolului mi se pare ca m-am ameliorat, totusi se poate face totusi si mai bine.

  • Va rog sa ma tineti la curent cu deznodamântul, în masura în care puteti.

Cu stima, (L.I. 7 mai 2016 00:14 (EEST)).


Buna ziua, Confirm faptul ca la cererea domnului Iancu Lucian îi ajut cu detalii privind biografia mea. Între noi exista o relatie de amicitie, nicidecum o relatie prestatar-comanditar. Dumnealui cunoscându-ma prin intermediu activitatilor culturale si prin lectura volumelor publicate si-a propus sa realizeze aceasta pagina, precum si a altor artisti de valoare (nu fac referinta la mine aici) scopul dânsului fiind de a reliefa miscarea culturala care exista sau au existat în Ardeal. O zi buna va doresc. (Dprigoana (discuție) 8 mai 2016 19:25 (EEST))[răspunde]