Discuție:Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Buna! Glicherie Tanase intemeitorul Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi, acum este Sfant. Trupul sau este la Manastirea Slatioara, este neputrezit la mai bine de 20 de ani de la moarte si are o mireasma placuta cum nu exista alteceva in lumea intreaga. Acest lucru, ca este Sfant, demonstreaza ca desi el a fost considerat rau-facator si schismatic de Biserica Ortodoxa Romana, a fost un om drept in fata Lui Dumnezeu. A fost un om drept pentru ca a slujit in unica si singura credinta adevarata prin care oamenii se pot mantui Ortodoxia de Stil Vechi. Doamne ajuta!

Păreri mutate din pagina articolului[modificare sursă]

Biserica Ortodoxa Romana n-a adoptat calendarul gregorian ci a indreptat,dupa cum si stiinta oamenilor a evoluat,calendarul iulian si in prezent exista un decalaj-diferenta intre calendarul iulian indreptat si cel gregorian,deci si prin urmare nu este acelasi calendarul gregorian adoptat de Biserica Romano Catolica cu cel iulian indreptat adoptat de Biserica Ortodoxa.Dimpotriva la stabilirea modificarilor au participat in Sinod ierarhi ai mai multor Biserici Ortodoxe hotararea prevazand ca fiecare Biserica impreuna cu poporul sa treaca la calendar cand vor fi pregatiti.Bisericile Ortodoxe care au adoptat calendarul modificat si cele care inca nu au facut-o se afla in comuniune euharistica.aceasta comuniune insa s-a rupt intre cei care s-au scindat de la Biserica mama.)

Dragi prieteni, stiinta evolueaza, insa Legile Lui Dumnezeu raman valabile pana la sfarsitul lumii. De ce pana in anul 1924 minunile de la Iordan, Betleem si Muntele Tabor se intamplau dupa calendarul iulian iar acum se petrec tot dupa calendarul iulian?? - Pentru ca Dumnezeu nu se modernizeaza cum este sugerat mai sus. Deci calendarul asa zis indreptat este o MARTE GRESEALA acelor care l-au adoptat si care facand acest lucru au condamnat milioane de suflete la chinuri, deoarece toti cei care sarbatoresc dupa acest calendar nu au mantuire.

Cat despre cei care se spune ca s-au scindat au facut foarte bine! Un om cu credinta si ascultare nu trebuie sa stea si asculte de un pacatos sau mai multi. Doamne ajuta!


Schimbare din ,,gregorian" in ,,iulian îndreptat"[modificare sursă]

Am schimbat termenul ,,gregorian" in ,,iulian indreptat", deoarele biserica foloseste doar o parte a calendarului gregorian. Pastele si celelalte sarbatori care ti de data pastelui se calculeaza tot dupa calendarul iulian. Este o diferenta intre calendarul gregorian si cel iulian indreptat 82.76.18.167 (discuție) 13 februarie 2009 11:50 (EET)[răspunde]

Am vazut ca cineva a pus ,,calendarul gregorian (calendarul iulian indreptat)" Daca am scrie asa ar insemna ca, calendarul iulian = calendarul gregorian, ceeace iar nu e corect. De ce se incapataneaza lumea sa deformeze starea reala a lucrurilor. Articolul trebuie sa sugereze clar denumirea calendarului si starea reala a lucrurilor. Calendarul gregorian nu este egal cu calendarul iulian indreptat. 82.76.18.167 (discuție) 8 aprilie 2009 10:42 (EEST)[răspunde]