Discuție:Baba Dochia

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

baba dochia[modificare sursă]

De ce trebuie sa se contamineze un mit autentic romanesc, precrestin, cu aceste elemente crestine?Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 80.97.147.84 (discuție • contribuții).

Noi nu am invatat asa legenda Babei Dochia (Dacia)! si nici nu intelegem amestecul elementelor crestine pe care le reclama si antecomentatorul meu... este o legenda veche precrestina dacica! Cu cat o sa incercati sa amestecati dacii si legendele lor cu tracii sau cu romanii, cu atat noi o sa stim ca adevarul este de partea noastra! Dacii nu au fost niciodata traci ci au fost "bagati" la comun de vechii istorici ca fiind PROBABIL de neam tracic si cu atat mai mult dacii nu s-au amestecat cu adunaturile legionare romane care au colonizat pt o suta si ceva de ani doar o mica parte din Dacia! Povestea cu nasterea unui popor din doi dusmani sa o spuneti evreilor si nazistilor care dupa voi sub o adiere de crestinism s-au imperecheat si au format un nou popor!
Legenda Traian și Dochia aduce ideea păstrării identității și nu a nasterii unui popor din doi dușmani Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 193.151.30.187 (discuție • contribuții).

baba dochia[modificare sursă]

Cu siguranta, e legat si de vechea regiune Kapa Dochia din Turcia. Vezi Cappadocia oras din Italia si in acelasi timp regiune istorica din Turcia.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 89.95.63.101 (discuție • contribuții).

diferenta intre personaj si mit[modificare sursă]

Cred ca in acest articol ar trebui discutat despre personajul Baba Dochia si cum apare in folclorul popular. Articolul se axează in jurul mitului Dochia și Traian. Trebuie adaugate si celelalte mituri legate de baba dochia

  • mitul babelor - de la inceputul lunii martie
  • mitul Babelor din Caraiman

Articolul in engleza este mai bun decat cel in romana

--Razool 6 martie 2015 12:07 (EET)[răspunde]

Luând în considerare cele precizate mai sus și considerând că argumentele pentru unire nu sunt fondate am înlăturat caseta unire cu Dochia și Traian--Razool 7 martie 2015 16:29 (EET)[răspunde]