Discuție:Autoritatea Electorală Permanentă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Nedumerire[modificare sursă]

@Ark25: Care este legătura dintre „criticile” consemnate la secțiunea respectivă și subiectul articolului? Sursa citată ca referință nu menționează nicăieri AEP și se referă explicit doar la alte instituții. --Pafsanias (discuție) 13 octombrie 2016 20:45 (EEST)

BEC face parte din AEP. O să menționez asta în articol. M-am grăbit când am făcut articolul, nu am avut timp să menționez asta la momentul respectiv. —  Ark25  (discuție) 13 octombrie 2016 21:02 (EEST)
M-am gândit eu că v-ați grăbit... Dar de unde anume rezultă că BEC face parte din AEP? --Pafsanias (discuție) 14 octombrie 2016 16:11 (EEST)
În lege scrie așa: Capitolul II - Organismele electorale - in cazul sectiilor de votare cu mai putin de 500 de alegatori arondati poate stabili ca presedintele biroului electoral al sectiei de votare.. - din toată legea se deduce (cel puțin eu așa deduc) faptul că AEP organizează si controlează BEC, deși nu găsesc menționat în mod explicit faptul că BEC face parte AEP. Este posibil că ar trebui făcut articol separat, însă remarc faptul că BEC nu deține o prezentare de genul „BEC este instituția care..” ci pur și simplu saitul BEC trimite la legea 208 care spune În perioada organizării alegerilor se formează Biroul Electoral Central (BEC).. - felul în care se prezintă BEC este făcut de-a dreptul la fușereală —  Ark25  (discuție) 18 octombrie 2016 19:57 (EEST)
Dacă nu găsiți menționat în mod explicit faptul că BEC face parte din AEP, părerea mea este că ar fi mai bine să vă abțineți de la „deducții” care reprezintă cel puțin cercetare originală, dacă nu o eroare factuală și o informație falsă. --Pafsanias (discuție) 23 octombrie 2016 23:43 (EEST)