Discuție:A.S. Ardealul Târgu Mureș

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Soccer ball.svgArticolul A.S. Ardealul Târgu Mureș este un subiect de care se ocupă Proiectul Fotbal, o încercare de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de fotbal Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mediu pe scala de importanță.

Numele articolului[modificare sursă]

Am observat editarea recentă a lui Polistul la articolul ASA Târgu Mureș. Mi se pare dubios titlul și structura articolului ASA Târgu Mureș (2013) și nu sunt convins că trebuie neapărat separate, sau măcar titlul este incorect, potrivindu-se mai degrabă ASA Târgu Mureș (fotbal) sau cu un alt an în paranteze. Acest articol sugerează că ASA Târgu Mureș este eligibilă pentru participarea în cupele europene, spre deosebire de CSU Craiova, care este afiliată de mai puțin de 3 ani. Deci ASA e afiliată de mai mult timp, iar 2013 e trecut greșit acolo (poate de atunci poartă denumirea de ASA, dar clubul este mai vechi). Din articol deduc că acest ASA este fostul FCM. Întrebarea care se pune: există continuitate între secția de fotbal a vechiului ASA și FCM? Dacă da, atunci denumirea articolului ar trebui să fie ASA Târgu Mureș (fotbal). Dacă nu, atunci probabil informațiile despre o participare în cupele europene în anii '70 nu își au locul acolo. —Andreidiscuţie 6 februarie 2015 18:35 (EET)

Sunt de acord cu ideea dumneavoastră și aș dori să vă cer părerea. Cum considerați că este mai bine? Întrucât actualul club s-a înființat în 2004 înainte de desiființarea ASA Târgu Mureș în 2005, ar trebui schimbat numele în ASA Târgu Mureș (2004) considerându-se că nu are legătura fostul club și atuni șterse și informațiie de dinainte de 2004?--Polistul (discuție) 7 februarie 2015 20:10 (EST)
Da, cred că e o variantă corectă. Personal, nu sunt așa un mare iubitor al dezambiguizării cu paranteze, și cred că aici se poate evita. Dacă vechiul ASA venea de la „Asociația Sportivă a Armatei” și noul ASA vine de la „Asociația Sportivă Ardeal”, am putea să-i spunem acestui articol „AS Ardeal Târgu Mureș”, fără vreo paranteză. Poate și celălalt articol să fie redenumit în „Asociația Sportivă a Armatei Târgu Mureș”, iar ASA Târgu Mureș să rămână o dezambiguizare. —Andreidiscuţie 11 februarie 2015 14:57 (EET)