Dimebag Darrell

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

ID-ul introdus nu este recunoscut de sistem. Utilizați un ID de entitate valid. Darrell Lance Abbott (20 august 1966 – 8 decembrie 2004), cunoscut și ca Diamond Darrell și Dimebag Darrell, a fost un muzician american cunoscut mai ales ca membru fondator al formațiilor Pantera și Damageplan, alături de fratele său Vinnie Paul. Dimebag Darrell este considerat a fi unul din reprezentanții de bază al genului groove metal.

Abbott a fost împușcat și ucis de către un bărbat înarmat în timp ce interpreta pe scenă la un concert al formației Damageplan pe 8 decembrie 2004, la Alrosa Villa în Columbus, Ohio. El s-a clasat pe locul #92 în topul „Celor mai buni 100 de chitariști” publicat de revista Rolling Stone și pe locul #1 în revista britanică Metal Hammer.[1]

Semnătura lui Dimebag Darrell pe chitară
Panglică neagră în memoria lui Dimebag Darrell

Discografie[modificare | modificare sursă]

Abbott a interpretat pe albumele lui Anthrax, inclusiv Stomp 442 (1995); Volume 8: The Threat Is Real (1998); Inside Out EP (1998) și We've Come for You All (2003). Cu Damageplan, Abbott a interpretat Devastation Sampler (2003) și a apărut pe albumul New Found Power (2004). Cu Pantera, Abbott a înregistrat o serie de albume, EP-uri, single-uri, și videoclipuri, inclusiv Power Metal (1988); Cowboys from Hell (1990); Vulgar Display of Power (1992); și Hostile Moments (1994). El a mai înregistrat muzică sub numele său, inclusiv Country Western Transvestite Whore și cântecul "Caged in a Rage" de pe coloana sonoră a filmului din 1996 Supercop. De asemenea a mai înregistrat un album de muzică countru cu David Allen Coe intitulat Rebel Meets Rebel (2006).

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Dimebag Darrell