Întorși dintre morți

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Diary of the Dead)
Întorși dintre morți
Diary of the Dead
Afișul filmului
Rating
Titlu originalDiary of the Dead
Genfilm de groază[1][2][3]
film științifico-fantastic[3]
film de zombi
Înregistrare recuperată  Modificați la Wikidata
RegizorGeorge A. Romero[1][2]  Modificați la Wikidata
ScenaristGeorge A. Romero  Modificați la Wikidata
StudioRomero-Grunwald Productions[*][[Romero-Grunwald Productions |​]]  Modificați la Wikidata
DistribuitorMoviemax[*]
Netflix  Modificați la Wikidata
MuzicaNorman Orenstein[*][[Norman Orenstein (muzician canadian)|​]]  Modificați la Wikidata
DistribuțieShawn Roberts[*][[Shawn Roberts (actor canadian)|​]][1][4][3]
Joshua Close[*][[Joshua Close (actor canadian)|​]][1][4][3]
Michelle Morgan[*][[Michelle Morgan (actriță canadiană)|​]][4][3]
Joe Dinicol[*][[Joe Dinicol (actor canadian)|​]][4]
Tatiana Maslany[*][4]
Alan van Sprang[*][4]
George A. Romero[4]
Guillermo del Toro[4]
Megan Park[*][[Megan Park (actriță canadiană)|​]][4]
Quentin Tarantino[4]
Simon Pegg[4]
Stephen King[4]
Tom Savini[*][[Tom Savini (American actor, stuntman, director and makeup artist)|​]][4]
Wes Craven[4]
Chris Violette[*][[Chris Violette (actor canadian)|​]]
George Buza[5]  Modificați la Wikidata
Premiera  Modificați la Wikidata
Durata91 min.  Modificați la Wikidata
Țara Canada
 Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Filmat înToronto  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiPennsylvania  Modificați la Wikidata
Limba originalălimba engleză  Modificați la Wikidata
Urmat deSurvival of the Dead  Modificați la Wikidata
Prezență online

Întorși dintre morți[6] sau Întorși din morți[7] (în engleză Diary of the Dead, cu sensul de Jurnalul morților, promovat și ca George A. Romero's Diary of the Dead) este un film american de groază din 2007, scris și regizat de George A. Romero.[8] Deși produs ca un film independent, a fost distribuit în cinematografe de The Weinstein Company și a fost lansat la 15 februarie 2008 în cinematografe[9] și la 20 mai 2008 pe DVD de Dimension Extreme și Genius Products.[10]

Întorși dintre morți este a cincea parte din seria de filme cu zombi a lui Romero, Seria Morților Vii (în engleză Night of the Living Dead), care are loc la începutul apocalipsei zombi.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Filmările unei echipe de știri prezintă o poveste despre un bărbat imigrant care și-a ucis soția și fiul înainte de a se sinucide. Fiul și soția se transformă în zombi și ucid membri ai personalului medical și ofițeri de poliție, dar un medic și un reporter sunt mușcați înainte de a fi uciși. Naratorul, Debra, explică că majoritatea filmărilor, care au fost înregistrate de cameraman, nu au fost niciodată difuzate.

Un grup de tineri studenți la cinematografie de la Universitatea din Pittsburgh se află în pădure, unde realizează un film de groază împreună cu consilierul lor de la facultate, Andrew Maxwell, când aud vești despre o aparentă revoltă în masă și numeroase crime. Doi dintre studenți, Ridley și Francine, decid să părăsească grupul, în timp ce directorul de proiect Jason merge să-și viziteze iubita Debra (naratorul). Când ea nu-și poate contacta familia, ei călătoresc spre casa părinților Debrei din Scranton, Pennsylvania. Pe drum, Mary trece peste un polițist din Pennsylvania reanimat și alți trei zombi. Grupul se oprește și Mary încearcă să se sinucidă. Prietenii ei o duc la un spital, unde descoperă alți morți transformați în zombi, iar apoi luptă pentru a supraviețui în timp ce călătoresc la părinții Debrei.

Mary devine un zombie și este ucisă de Maxwell. Mai târziu, Gordo este mușcat de un zombie și la scurt timp după aceea moare din cauza aceasta. Iubita lui Tracy îi roagă pe ceilalți să nu-l împuște imediat, dar mai târziu este forțată să-l împuște ea însăși. În curând, ei rămân blocați când se defectează alimentarea cu combustibil. Ei sunt atacați de zombi în timp ce Tracy repară autovehiculul cu ajutorul unui om surd Amish pe nume Samuel. Înainte de a scăpa, Samuel este mușcat și se sinucide cu o coasă ucigând și pe atacatorul său în același timp.

Când trec pe lângă un oraș, sunt opriți de un grup armat de supraviețuitori, liderul fiind membru al Gărzii Naționale. Acolo, Debra primește un mesaj de la fratele ei mai mic, care o informează că el și părinții lor erau într-o tabără în Virginia de Vest în momentul atacurilor inițiale și că acum se îndreaptă spre casă. Studenții pleacă apoi spre casa Debrei.

Singura lor sursă sigură de informații este acum Internetul, cu ajutorul bloggerilor. Când ajung la casa Debrei, își găsesc mama și fratele transformați în zombi, hrănindu-se cu tatăl ei. Ei scapă din casă și sunt opriți de trupe ale Gărzi Naționale, care îi jefuiesc, lăsându-le doar armele și cele două camere. (Povestea acestora este continuată în Survival of the Dead)

Ei ajung la conacul lui Ridley, unde Ridley explică că părinții lui, personalul și Francine au fost uciși și el i-a îngropat în spate. Ridley le arată lui Debra și Tony trupurile în piscina familiei sale.

Ridley îi abandonează apoi pe Debra și Tony și se dezvăluie că a fost mușcat și el de un zombi, acest lucru explicând comportamentul său ciudat. Ridley moare curând, se întoarce ca un zombie, îl ucide pe Eliot și îi atacă pe Tracy și Jason. Jason este capabil să-l distragă pe Ridley suficient de mult pentru ca Tracy să scape în ultimul moment. Supărată pe Jason pentru că nu a lăsat videocamera jos să o ajute, Tracy îi părăsește cu rulota grupului. Supraviețuitorii rămași se ascund într-un adăpost din interiorul casei, cu excepția lui Jason, care a părăsit grupul pentru a continua filmările și este ulterior atacat și infectat de Ridley. Maxwell îl ucide pe Ridley cu o sabie antică, iar Debra îl eutanasiează pe Jason, în timp ce continuă să filmeze. Mai târziu, un număr mare de zombi încep să atace conacul, forțând supraviețuitorii să se adăpostească în camera de panică a conacului.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Quentin Tarantino, Wes Craven, Guillermo del Toro, Simon Pegg și Stephen King interpretează vocea prezentatorilor TV de știri.[12]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d http://stopklatka.pl/film/diary-of-the-dead-kroniki-zywych-trupow, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0848557/, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b c d e http://www.metacritic.com/movie/diary-of-the-dead, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ a b c d e f g h i j k l m n http://www.imdb.com/title/tt0848557/fullcredits, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  5. ^ „Întorși dintre morți”, Internet Movie Database, accesat în  
  6. ^ SA, Imedia Plus Group, Diary of the Dead (2007), Cinemagia 
  7. ^ Intorsi din morti, Kanal D Romania,  
  8. ^ J.C. Maçek III (). „The Zombification Family Tree: Legacy of the Living Dead”. PopMatters. 
  9. ^ „Diary of the Dead, Teeth and Quarantine Get Dates!”. Bloody Disgusting. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Fangoria - America's Horror Magazine Arhivat în , la Wayback Machine.
  11. ^ DeDekker, Jeff (). „Regina actress makes her mark in 'Booky' role”. Regina Leader-Post. Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ „Capone With George A. Romero!!”. Ain't It Cool News. 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]