Dell, Inc.

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dell, Inc
TipPublic
(NASDAQDELL)
FondatăAustin, Texas (4 noiembrie, 1984) (ca "PC's Limited")
Fondator(i)Michael S. Dell
ȚaraStatele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Sediu Round Rock[*][[Round Rock (city in Travis and Williamson counties in Texas, United States)|​]], 1 Dell Way, Round Rock TX 78682, 78682, Statele Unite ale Americii
Zona deservitădeservire globală
Profit net US$ 2.947 miliarde (2008)
DiviziiAlienware
ASAP Software
EqualLogic
Prezență online
Dell.com

Dell, Inc este o companie multinațională cu sediul în Round Rock, Texas, care dezvoltă, produce, vinde, și oferă suport pentru calculatoare personale și a alte produse legate de calculator. În anul 2008, Dell avea peste 88.000 de muncitori din întreaga lume.

Dell s-a dezvoltat pe parcursul anilor 1980 și 1990 pentru a deveni (pentru o perioadă de timp) cel mai mare vânzător de PC-uri și servere. În 2008, aceasta s-a plasat pe al doilea loc în vânzarea tehnicii de calcul. În prezent, compania vinde calculatoare personale, servere, dispozitive de stocare de date, switch-uri de rețea, software, periferice calculator și televizoare.

Istoria companiei[modificare | modificare sursă]

În timp ce era student la Universitatea din Texas la Austin în 1984, Michael Dell a fondat compania PC's Limited cu capitalul inițial de 1.000$. La început compania asambla calculatoare IBM compatibile compuse din componente standard. Michael Dell a început activitatea cu convingerea că vânzarea calculatoarelor direct consumatorului va oferi companiei PC's Limited oportunitatea de a înțelege mai bine necesitățile clienților săi, cu scopul de a oferi soluții noi. Michael Dell a abandonat școala, pentru ca apoi să își dedice tot timpul liber pentru activitatea companiei, primind de la familia sa o subvenție în sumă de 300.000 de USD.

Produse[modificare | modificare sursă]

Scopuri și mărci comerciale[modificare | modificare sursă]

Dell în România[modificare | modificare sursă]

În anul 2008, vânzările de calculatoare ale partenerilor Dell în România au ajuns la 100.846 de unități, în creștere cu 19,5% față de anul anterior[2]. Din acestea, 69.128 au fost laptop-uri, iar 2.797 au fost servere[2].

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]