Dayworld terminus

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dayworld terminus
Informații generale
AutorPhilip José Farmer
GenSF
SerieDayworld
Ediția originală
Titlu original
Dayworld breakup
Limbaengleză
EditurăTor[1] / Lucman
Țara primei aparițiiS.U.A.
Data primei apariții1990
Format originalpaperback
Număr de pagini348
ISBN973-9439-81-0
Ediția în limba română
TraducătorRadu Șerban
Data apariției2001
Cronologie
Rebelul din Dayworld

Dayworld terminus (1990) (titlu original "Dayworld Breakup") este un roman science fiction, ultimul din trilogia Dayworld scrisă de Philip José Farmer. Acțiunea se petrece într-un viitor distopic, în care criza suprapoluării este rezolvată prin obligativitatea fiecărui om de a trăi doar o zi pe săptămână.

Acțiunea romanului[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Sistemul Dayworld este în plină criză. Un om, William Duncan (noua personalitate a lui Jeff Caird), deține cheia lanțurilor care leagă lumea și este hotărât să elibereze întreaga omenire de sub controlul exercitat de guvern. Asta deoarece, deși sistemul Dayworld a fost instituit pentru a face față suprapopulării, populația a scăzut constant. Dar acest lucru a fost ținut secret, astfel încât administrația să poată păstra puterea absolută. Duncan, spărgătorul de zi care trăiește șapte zile pe săptămână, vrea să distrugă sistemul Dayworld. În demersul său de a aduce la cunoștința oamenilor acest complot, trezindu-i la realitate și ajutându-i să se elibereze, este ajutat de iubita lui, Panthea Snick.

Dar, pentru a face asta, trebuie să fugă, să se ascundă, să lupte și să ucidă și, mai ales, să rămână în viață suficient de mult timp.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Publication: Dayworld Breakup, isfdb.org 

Legături externe[modificare | modificare sursă]