Daniel Timariu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Daniel Timariu
Date personale
Nume la naștere Daniel Tănasie
Născut 20 mai 1972
Râmnicu Vâlcea, România
Naționalitate română
Ocupație programator, scriitor
Activitatea literară
Activ ca scriitor 2015-prezent
Specie literară science fiction, fantastic, ficțiune speculativă
Operă de debut "Din lift", o povestire S.F.
Opere semnificative Tenebre
Prezență online

Daniel Timariu (n. 20 mai 1972, Râmnicu Vâlcea), pseudonimul literar al lui Daniel Tănasie, este un scriitor din România.

Date biografice[modificare | modificare sursă]

Daniel Timariu s-a născut la Râmnicu Vâlcea și a copilărit la Anina și Oravița (județul Caraș-Severin), în prezent locuiește în Timișoara. A absolvit în 1996 Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică a Universității Politehnica Timișoara, lucrând din același an ca inginer proiectant în cadrul întreprinderii Electromotor Timișoara, până în anul 2000. Ulterior a lucrat ca software engineer. Este căsătorit și are doi copii.

A debutat în 2015, în Revista Helion nr. 5-6/2015 [1] cu povestirea Din lift, lucrare distinsă cu premul al II-lea, ex aequo, la Concursul Național de Proză Scurtă HELION 2014, ediția a XXIX-a [2]. Colaborează cu mai multe reviste de gen, printre care Revista Helion, Gazeta SF, Revista de suspans, Argos magazine, Revista iocan, Știință & Tehnică. În volum a debutat cu o colecție de povestiri SF și Fantastice, recenzat de către criticul literar Mircea Opriță [3].

Principala operă este constituită din romanele și povestirile a căror personaje aflate la limita dintre uman și mitologic populează o Timișoară ascunsă. Romanele din serie sunt: Tenebre. Cazul Laura și Tenebre. Labirintul. O nuvelă din același univers a apărut în 2018 la Editura Tritonic[4] în volumul Ciudatul caz al umbrelor.

Volume publicate[modificare | modificare sursă]

Romane[modificare | modificare sursă]

Volume de povestiri[modificare | modificare sursă]

Prezență în volume colective[modificare | modificare sursă]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]