Dan Reynolds

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Dan Coulter Reynolds (n. 14 iulie 1987, Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii) este un cântăreț american cunoscut ca și solistul trupei Imagine Dragons. De asemenea a lansat și un E.P. numit „Egyptian” alǎturi de soția lui, Aja Volkman(solista trupei Nico Vega). Hitul trupei Imagine Dragons, Radioactive, a dărâmat recordul de 87 săptămâni în Billboard Hot 100 a melodiei lui Jason Mraz , „I'm yours”.

Dan Reynolds

Copilăria lui Dan Reynolds[modificare | modificare sursă]

Dan Reynolds

Dan este fiul lui Ronald Reynolds și a lui Christene M. (numele de fatǎ Callister), fiind al 7-lea copil din 9. Amândoi pǎrinții sunt din Nevada, Dan fiind a patra generație din Nevada. La vârsta de 18 ani, membru al religiei mormone, s-a oferit voluntar ca misionar în Nebraska. Asta consta în a bate pe la ușile oamenilor purtând un tricou cu numele sǎu și a-i convinge pe oameni să-și schimbe religia în cea mormonă. Deși mulți îi închideau ușa în nas, Dan a spus într-un interviu cǎ aceastǎ experiențǎ i-a schimbat viața, astfel, dupǎ 2 ani petrecuți ca misionar mormon, a renunțat la colegiu pentru a-și crea propria trupǎ, deși mamei lui i se părea o idee nebuneascǎ.

Povestea melodiilor „It's time” și „Radioactive”[modificare | modificare sursă]

Dan a povestit cum „It's time” este un cântec pe care l-a scris la un punct slab din viața lui, mai exact atunci când a pǎrǎsit colegiul pentru a-și face propria formație, înțelegând cǎ pǎrinții lui nu o sǎ-l lase. „It's time” nu a fost primul lui cântec scris, el începând sǎ compunǎ încǎ de la 12 ani.

Când au trebuit să facǎ videoclipul la piesa „Radioactive”, toți directorii cu care a lucrat Dan au vrut sǎ-i punǎ pe ei îmbrǎcați în costume radioactive pe un fundal apocaliptic, ceea ce era exact ce nu voia Dan și trupa lui. Astfel, fǎcând acest videoclip, Dan a spus cum problema lui cu depresia s-a mai ameliorat. Pǎpușile au fost inspirate din Muppets, un show preferat de-al lui Dan, și laserul din ochii ursulețului roz a fost tot ideea lui.