Crunchbase

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Crunchbase
Crunchbase wordmark dark blue.svg
Adresăsite web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Instagram
LinkedIn
Lansatiulie 2007  Modificați la Wikidata
Limbalimba engleză  Modificați la Wikidata

Crunchbase este o platformă pentru a găsi informații de afaceri despre companii private și publice.

Informațiile despre Crunchbase includ informații despre investiții și finanțare, membri fondatori și persoane fizice în funcții de conducere, fuziuni și achiziții, știri și tendințe din industrie. Construit inițial pentru a urmări startup-urile, site-ul web Crunchbase conține informații despre companii publice și private la scară globală.

Crunchbase divizează sursele în patru moduri: programul de risc,[1] învățare automată, o echipă de date internă și comunitatea Crunchbase. Membrii publicului pot trimite informații la baza de date Crunchbase. Aceste trimiteri sunt supuse înregistrării, validării sociale și sunt adesea revizuite de către un moderator înainte de a fi acceptate pentru publicare.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Fostul logo al lui Crunchbase, folosit înainte de a fi schimbat numele de la CrunchBase la Crunchbase

În septembrie 2010, AOL a achiziționat TechCrunch și Crunchbase ca una dintre companiile de portofoliu TechCrunch.

În 2015, Crunchbase s-a separat de AOL/Verizon/TechCrunch pentru a deveni o entitate privată.[2] În septembrie 2015, în colaborare cu spin-out-ul, Crunchbase a anunțat 6,5 milioane de dolari pentru finanțarea obținută din Emergence Capital.[3] Aceasta a fost urmată în scurt timp cu o rundă de urmărire de 2 milioane USD în noiembrie 2015.

În 2016, compania a rebranșat de la CrunchBase la Crunchbase și a lansat primul său produs: Crunchbase Pro.[4]

În aprilie 2017, Crunchbase a anunțat o serie B de 18 milioane de dolari de la Mayfield Fund.[5] În același timp, Crunchbase a lansat două produse noi - Crunchbase Enterprise și Crunchbase for Applications.[6]

În 2018, Crunchbase a lansat „Crunchbase Marketplace”.[7]

Produse[modificare | modificare sursă]

Crunchbase Pro
Conceput pentru utilizatori avansați, acest instrument oferă funcții de căutare mai aprofundate, analize de tendințe de piață și alerte pentru urmărirea industriilor, oamenilor, companiilor și investitorilor.

Crunchbase Marketplace
Marketplace le permite utilizatorilor să caute și să analizeze companii cu surse de date terțe integrate. Utilizatorii pot accesa, de asemenea, date suplimentare, cum ar fi traficul web, tehnologia stivă și bugetele IT.

Crunchbase Enterprise
Enterprise permite utilizatorilor să efectueze interogări tipice de informații de business și analitice, cum ar fi configurarea și urmarea tendințelor de investiții, identificarea și urmărirea industriilor de creștere și identificarea companiilor apropiate de ele.[8]

Crunchbase pentru aplicații
Acest instrument permite utilizatorilor să integreze datele Crunchbase în produsul lor, oferind clienților lor posibilitatea de a contextualiza în mod automat perspectivele pentru a acorda prioritate conductei de vânzare și pentru a identifica semnale cheie de cumpărare.

Baza de utilizatori[modificare | modificare sursă]

Crunchbase are peste 560.000 de contribuabili activi ai comunității pe platformă. Peste cinci milioane de utilizatori accesează site-ul web Crunchbase în fiecare lună.[9]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Announcing The CrunchBase Venture Program”. TechCrunch. Accesat în . 
  2. ^ „AOL/Verizon Completes Spinout Of CrunchBase Funded By Emergence Capital”. TechCrunch. Accesat în . 
  3. ^ „Emergence Capital Partners With AOL to Spin Out CrunchBase and Invests in Stand-Alone Company” (în engleză). Yahoo! Finance. Accesat în . 
  4. ^ „CrunchBase Pro brings new search and analysis features for power users”. TechCrunch. Accesat în . 
  5. ^ „With $18 Million Series B Funding, Crunchbase Accelerates Development of New SaaS Business Products and Focuses on Diversity in Hiring to Grow” (Press release) (în engleză). Business Wire. Accesat în . 
  6. ^ Zakrzewski, Cat (). „Crunchbase Expands Paid Services, Raises $18 Million”. The Wall Street Journal (în engleză). ISSN 0099-9660. Accesat în . 
  7. ^ „Crunchbase opens a marketplace for 3rd-party data in bid to be the 'master database for companies'. TechCrunch. Accesat în . 
  8. ^ „Crunchbase raises $18M, debuts Enterprise business intelligence, plans 'Marketplace' for 3rd party data”. TechCrunch. Accesat în . 
  9. ^ „CrunchBase, People+, and the EFF” (în engleză). Crunchbase Marketing. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]