Continental Hotels

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Continental Hotels SA
TipCompanie privată
Fondată  Modificați la Wikidata
ȚaraRomânia  Modificați la Wikidata
SediuBucurești
Zona deservităArad, Oradea, Sibiu, București, Târgu-Mureș, Suceava, Drobeta Turnu Severin, Porțile de Fier
Oameni cheieRadu Enache
(patron)
IndustrieHotel
ServiciiCazare, Facilități conferințe, Evenimente private, F&B
Angajațimai mult de 1000
DiviziiGrand Hotel Continental, Continental Forum, Continental, Hello Hotels, TeKaffe, Restaurant Mondo, Restaurant Continental, Victoria Club, Concerto Restaurant
Prezență online
continentalhotels.ro

Continental Hotels este un lanț de hoteluri din România, con­tro­lat de omul de afaceri Radu Enache[1]. Lanțul numără 13 hote­luri, patru dintre ele fiind operate sub marca Ibis. Lanțul hotelier Continental Hotels s-a înființat în 1991, fiind cel mai mare lanț hotelier românesc ce acoperă piața de lux, business și economy. Orașele în care Continental Hotels este prezent sunt: București, Arad, Oradea, Sibiu, Constanța, Tîrgu Mureș, Drobeta Turnu Severin și Suceava, totalizând peste 1860 de camere.

Hoteluri din lanț[modificare | modificare sursă]

Continental Hotels deține proprietăți în importante orașe din România, precum:

  •  Grand Hotel Continental, București (5 stele, inaugurat în 2009)
  •  Continental Forum (4 stele) la Arad, Oradea și Sibiu
  •  Continental (3 stele) la Porțile de Fier, Suceava, Târgu Mureș, Drobeta-Turnu Severin
  •  Hello Hotels (2 stele), București
  •  Ibis (prin contract de management cu grupul Accor), hoteluri de 3 stele la București, Constanța, Sibiu

Inițial, lanțul hotelier Continental includea complexele hoteliere omonime din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureș și Constanța, însumând 403 camere, plus hotelul Continental din Timișoara, care, deși a fost atribuit prin Hotărâre de Guvern societății Continental, nu a intrat niciodată efectiv în lanț.

Grand Hotel Continenal
Grand Hotel Continenal, București, Calea Victoriei (2015)

Grand Hotel Continental[modificare | modificare sursă]

Grand Hotel Continental este hotel de tip boutique de 5 stele în București, situat într-o clădire Patrimoniu de Stat, pe Calea Victoriei. Grand Hotel Continental este vechiul Grand Hotel Broft.

De numele hotelului se leagă momente din istorie ca: arestarea lui Osman Pașa, conducătorul armatei otomane, din apartamentul 104, în anul 1877, și discursul regelui Mihai de la balconul apartamentului 105, în anul 1992.

Grand Hotel Continental are piese de mobilier unice: la recepție, piesa centrală este desk-ul achiziționat de la o resedință nobiliară din Bergamo, iar candelabrele, mobilierul masiv, oglinzile,  sunt piese originale create în secolul XIX aduse de la case de licitații din Viena, Parma și Torino.

Continental Forum Arad[modificare | modificare sursă]

Hotelul Continental Forum Arad este un hotel de 4 stele care face parte din lanțul hotelier Continental Hotels din anul 1998.

Hotelul este cel mai mare din Arad, fiind și cea mai înaltă clădire din centrul orașului.

Vechea denumirea a hotelului Continental Forum Arad a fost „Astoria“, clădirea fiind inaugurată în anul 1969. Hotelul este situat ultracentral, lângă celebra clădire a Primăriei, în apropierea Mureșului și Ștrandului Neptun.

Continental Forum Oradea[modificare | modificare sursă]

Hotelul Continental Forum din Oradea este un hotel de 4 stele, cel mai mare din oraș. Hotelul se află în apropiere de Primărie, Prefectură, Camera de Comerț și Tribunal.

Clădirea actualului Hotel Continental Oradea a fost construită în perioada 1967-1971, iar numele inițial a fost Hotel Dacia.

În anul 1996, Hotelul Dacia intră în lanțul hotelier Continental, iar în anul 2006, în urma unui proces de rebranding, devine Continental Forum, hotelul de astăzi.

Continental Forum Sibiu[modificare | modificare sursă]

Hotelul Continental Forum Sibiu un hotel de 4 stele, fiind localizat central în Piața Unirii, în imediata apropiere de centrul istoric. Clădirea hotelului este un monument istoric ce datează din anul 1912.

Hotelul a fost preluat de lanțul Continental Hotels în 2007, când a fost redeschis sub clasificarea de 4 stele.

Clădirea a avut nu mai puțin de 5 denumiri de-a lungul timpului: „La Bila Aurie”, „Bulevard”, „Habermann“, „Europa“ și denumirea de azi: „Continental Forum“.

Continental Tîrgu Mureș[modificare | modificare sursă]

Continental Tîrgu Mureș este un hotel de 3 stele situat central și cel mai mare hotel în Tîrgu Mureș. Hotelul Continental Tg Mures a fost construit în 1991.

Continental Suceava[modificare | modificare sursă]

Hotel Continental Suceava este un hotel de 3 stele, poziționat în centrul orașului și renovat în 2016, aflându-se în imediata apropiere a principalelor atracții din oraș.

Hotelul și-a reluat activitatea în aprilie 2016, fiind cel mai mare hotel de 3 stele din Suceava, la 3 minute de mers pe jos de centrul vechi.

Continental Drobeta Turnu Severin[modificare | modificare sursă]

Hotel Continental Drobeta Turnu Severin se află în centrul vechi al orașului, pe Bulevardul Carol, în vecinătatea Palatului Cultural Theodor Costescu și a fântânii cinetice.

Vechea denumire a hotelui Continental Drobeta Turnu Severin a fost „Hotel Parc“. În vara anului 1967, a început construcția hotelului Parc – nume ce și-l va menține pană în 1997, când a fost preluat de lanțul hotelier Continental și a devenit „Continental Drobeta Turnu Severin“.

Hello Hotels[modificare | modificare sursă]

Hello Hotels este un hotel de 2 stele în București, situat în imediata apropiere a Gării de Nord. Hello Hotels este inaugurat în 2008, fiind primul hotel de 2 stele din cadrul lanțului hotelier Continental Hotels.

Informații Corporate[modificare | modificare sursă]

Număr de angajați:

Cifra de afaceri:

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c Scadere de pana la 25% a cifrelor de afaceri ale principalelor companii hoteliere de top care activeaza in Romnia, 30 septembrie 2009, financiarul.com, accesat la 15 iulie 2010
  2. ^ Afacerile primelor 50 de companii hoteliere din România au scăzut anul trecut, 26 sep 2010, mediafax.ro, accesat la 7 octombrie 2010
  3. ^ Five-star hotel Grand Continental renovated with 8m euros, 7 dec 2009, zf.ro, accesat la 15 iulie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]