Constantin, Prinț de Hohenzollern-Hechingen

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Constantin
Prinț de Hohenzollern-Hechingen

Constantin, Prinț de Hohenzollern-Hechingen
Date personale
Nume la nașteregermană Friedrich Wilhelm Konstantin Hermann Thassilo
Născut16 februarie 1801(1801-02-16)
Schloss Sagan, Silesia, Prusia
Decedat (68 de ani)
Schloss Polnisch Nettkow, Silesia, Prusia
ÎnmormântatStiftskirche Hechingen[*][[Stiftskirche Hechingen (church building in Hechingen, Tübingen Government Region, Bade-Württemberg, Germany)|​]] Modificați la Wikidata
PărințiFriedrich Hermann Otto, Prinț de Hohenzollern-Hechingen
Prințesa Pauline de Courland
Căsătorit cuEugénie de Beauharnais
Baroneasa Amalie Schenk von Geyern
Cetățenie Regatul Prusiei Modificați la Wikidata
Religieromano-catolicism
Ocupațiearistocrat[*]
politician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba germană Modificați la Wikidata
Apartenență nobiliară
Titluriduce
Familie nobiliarăHohenzollern-Hechingen[*][[Hohenzollern-Hechingen (Historical German principality)|​]]
Prinț de Hohenzollern-Hechingen
Domnie13 septembrie 1838 –
7 decembrie 1849
PredecesorFriedrich Hermann Otto
Succesornimeni

Prințul Friedrich Wilhelm Konstantin Hermann Thassilo de Hohenzollern-Hechingen (16 februarie 1801 – 3 septembrie 1869) a fost ultimul Prinț de Hohenzollern-Hechingen. Constantine a fost singurul copil al Prințului Frederick de Hohenzollern-Hechingen și a soției acestuia, Prințesa Pauline de Courland, fiica ultimlui duce de Courland, Peter von Biron.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Constantine a servit ca regent pentru bolnavul său tată, Frederick, începând din 1834. După decesul tatălui său în 1838, Constantine a devenit Prinț de Hohenzollern-Hechingen și după decesul mamei sale în 1845, el a moștenit și ducatul de Sagan. În urma Revoluției din 1848, Constantine și Karl Anton, Prinț de Hohenzollern-Sigmaringen au agreat să-și cedeze principatele regatului Prusiei și să renunțe la drepturile lor ca prinți suverani și șefi de guvern la 7 decembrie 1849.

Constantine s-a căsătorit prima dată cu Prințesa Eugénie de Beauharnais (1808–1847) la 22 mai 1826 la Eichstätt și după decesul ei (septembrie 1847), el s-a recăsătorit (morganatic) cu baroneasa Amalie Schenk von Geyern. După căsătoria lor, regele Frederic Wilhelm al IV-lea al Prusiei i-a acordat Amaliei titlul de Contesă de Rothenburg.

Constantine a murit la 3 septembrie 1869 la moșia lui din Silesia. Deoarece Constantine a fost ultimul membru dinastic de sex masculin al liniei Hohenzollern-Hechingen, titlul său a trecut șefului Casei de Hohenzollern-Sigmaringen, Karl Anton.