Consiliul Regional Tamar

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Consiliul Regional Tamar
—  regional council of Israel[*]  —
NeveZohar ST 06.jpg
Consiliul Regional Tamar se află în Israel
Consiliul Regional Tamar
Consiliul Regional Tamar
Consiliul Regional Tamar (Israel)
Poziția geografică
Coordonate: 31°27′N 35°23′E31°27′N 35°23′E

ȚarăFlag of Israel.svg Israel
District al Israelului Districtul de Sud
Subdistrict[*] Beersheba[*][[Beersheba (subdistrict al Israelului)|​]]
Atestare1955

Suprafață
 - Total1650 km²

Populație (2006)
 - Total2300 locuitori

Prezență online

Consiliul Regional Tamar (în ebraică: מועצה אזורית תמר, Mo'atza Ezorit Tamar) este un consiliu regional în Districtul de Sud din Israel, pe malurile de sud și de vest ale Mării Moarte de-a lungul văii Arava.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Consiliul a fost înființat în 1955 și jurisdicția sa acoperă o suprafață de 1650 km 2.

Primul șef de Consiliu a fost Yehuda Almog (Kopelivitch), care a trăit în zonă din 1934. Primarul actual al Consiliului Regional de Tamar este dl Dov Litvinoff.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Consiliului de astăzi cuprinde satele comunale, agricultura, fabrici, locuri turistice, militare și instalații civile. Consiliu Tamar are o populație permanentă de 2.300 locuitori,[1] din care jumătate sunt evrei și locuiesc în 5 comunități și jumătate trăiesc în comunitățile arabe nerecunoscute .[2] Un număr mare de persoane din alte zone sunt angajați atât pe tot parcursul anului cât și sezonier. Potrivit Biroului Central Isrelian de Statistică, populația totală a Consiliului Regional în 2006 a fost de 2300 locuitori.

Listă de așezări[modificare | modificare sursă]

Ir Ovot a fost desființată ca kibuț, la mijlocul anilor 1980, dar un grup de familii fără personalitate juridică trăiesc încă în acel loc.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Table 3 - Population of Localities Numbering Above 1,000 Residents and Other Rural Population” (PDF). Israel Central Bureau of Statistics. . Accesat în . 
  2. ^ Israel Central Bureau of Statistics data: Tamar Regional Council includes 5 communities and the population includes 51.4% Jews and others and 48.6% Arabs [1]. None of the 5 communities has any Arab population [2]

Legături externe[modificare | modificare sursă]