Consiliul Național al Elevilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Consiliul Naţional al Elevilor)
Jump to navigation Jump to search
Consiliul Național al Elevilor
Sigla Consiliului Național al Elevilor
Președinte Petru Apostoaia (mandatul 2018-2019)

Înființare 2007
Membri 45
Site oficial site oficial
modifică 

Consiliul Național al Elevilor (CNE) este unica structură de reprezentare a elevilor din România la nivel național și, totodată, un for consultativ al Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România.

Consiliul Național al Elevilor este format din liderii tuturor Consiliilor Județene ale Elevilor, în număr de 41, dar și cei 4 reprezentanți (Președinte + 3 Prim-Vicepreședinți) ai Consiliului Muncipal al Elevilor București. Consiliul Național al Elevilor este condus de un Birou Executiv format din președintele Consiliului Național al Elevilor ales anual, doi secretari executivi și opt vicepreședinți.

Consiliul Național al Elevilor se întrunește bianual sau orice de câte ori este nevoie în cadrul Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor. La Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor participă reprezentanții Consiliilor Județene ale Elevilor și ai Consiliului Municipal al Elevilor București, reprezentanți ai autorităților publice locale sau centrale, cât și reprezentanți ai societății civile și vieții politice.

În activitatea desfășurată de Consiliului Național al Elevilor de-a lungul timpului se remarcă participarea la Dezbaterile Codului Educației din august 2009, contribuția pentru statutul elevului, numeroasele poziții luate privind problemele cu care elevii se confruntă, aportul adus în creșterea calității actului educațional din România, cât și Adunările generale anuale.

Misiunea Consiliului Național[modificare | modificare sursă]

Misiunea Consiliului Național al Elevilor este de a reprezenta elevii ca primari beneficiari ai sistemului de învățământ, participarea activă în forurile decizional, supravegherea respectării drepturilor elevilor, cât și prin susținerea dezvoltării substructurilor sale.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  1. Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Național al Elevilor - aprobat prin Ordinul Ministrului Educației, Mircea Dumitru, nr. 3838 din 23 mai 2016

Legături externe[modificare | modificare sursă]