Consiliul Național al Elevilor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Consiliul Județean al Elevilor)
Salt la: Navigare, căutare
Consiliul Național al Elevilor
Sigla Consiliului Național al Elevilor
Președinte Vlad Ștefan (mandatul 2016-2017)

Înființare 2007
Membri 45
Site oficial www.consiliulelevilor.org
modifică 

Consiliul Național al Elevilor (CNE) este un for consultativ al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România, care reprezintă elevii din învățământul preuniversitar de stat și privat din România.

Consiliul Național al Elevilor este format din liderii tuturor Consiliilor Județene ale Elevilor, în număr de 41, dar și cei 4 reprezentanți (Președinte + 3 Prim-Vicepreședinți) ai Consiliului Muncipal al Elevilor București. Consiliul este condus de un Birou Executiv format din președintele Consiliului Național al Elevilor ales anual, președinții Consiliilor Regionale ale Elevilor și doi secretari executivi.

Consiliul Național al Elevilor se întrunește anual sau bianual în cadrul Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor. La Adunarea Generala a Consiliului Național al Elevilor participa reprezentanții Consiliilor Județene ale Elevilor și ai Consiliului Municipal al Elevilor București , inspectorii educativi din cadrul Inspectoratelor Școlare Județene sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București și reprezentanți ai ONG-urilor, Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, dar și din cadrul societății civile și a vieții politice.

În activitatea desfășurată de Consiliului Național al Elevilor de-a lungul timpului se remarcă participarea la Dezbaterile Codului Educației din august 2009, contributia adusa pentru statutul elevului, activitățile culturale și educaționale întreprinse la nivel de regiuni si judete ale tării și adunările generale anuale.

Misiunea Consiliului Național[modificare | modificare sursă]

Misiunea Consiliului Național al Elevilor este de a reprezenta elevii în forurile decizionale și de a asigura un mediu propice dezvoltării personale și profesionale a lor prin susținerea voluntariatului și a actiunilor pliate pe nevoile și interesele lor, menite să îi informeze, conștientizeze, motiveze și responsabilizeze.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  1. Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Național al Elevilor - aprobat prin Ordinul Ministrului Educației, Daniel Funeriu, nr. 4247 din 21 iunie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]