Collier's Weekly

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Collier’s Weekly)
Collier's Weekly

Coperta din septembrie 1897 a revistei Collier's Weekly
FrecvențăSăptămânal
FondatorPeter F. Collier[*][[Peter F. Collier (editor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Primul număr1888
Numărul final1957
Locul publicăriiStatele Unite ale Americii[1]  Modificați la Wikidata
ȚarăStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Limbăengleză
Prezență online

Collier's Weekly este o revistă americană fondată de Peter Fenelon Collier, și publicată din 1888 până în 1957. După mai multe decenii, titlul revistei a fost scurtat, devenind astfel Collier's. Peter Collier a fost un pionier al jurnalismului de investigație.

În afară de a fi o revistă de informații, Collier's era și o revistă literară: erau publicate aici și nuvele. În câteva ocazii, Collier's a publicat în exclusivitate aventurile detectivului Sherlock Holmes scrise de Arthur Conan Doyle.

În 2010, marca înregistrată Collier's a fost achiziționată de JTE Multimedia, care a putut să relanseze revista. Publicul vizat al noii versiuni este segmentul de vârstă de peste 55 ani. [2]

Scrieri publicate[modificare | modificare sursă]

Scrieri ale lui Sir Arthur Conan Doyle[modificare | modificare sursă]

În perioada septembrie 1903 - noiembrie 1924, în revista Collier's Weekly au fost publicate în premieră 11 povestiri cu Sherlock Holmes ale lui Sir Arthur Conan Doyle. Acestea au fost publicate în luna următoare și în revista britanică Strand Magazine. Cele 11 povestiri publicate în Collier's Weekly au fost incluse ulterior, împreună cu povestiri publicate în alte reviste, în trei volume: Întoarcerea lui Sherlock Holmes (1905), Ultima reverență (1917) și Arhiva lui Sherlock Holmes (1927). Povestirile cu Sherlock Holmes din Collier's Weekly au fost publicate în această ordine:

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ The ISSN portal 
  2. ^ en Joseph N. DiStefano, Berwyn publisher to revive Collier's, Saturday Review mags, philly.com, 14 decembrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]