Colegiul Tehnic Pontica din Constanța

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Colegiul Tehnic Pontica)

Colegiul Tehnic „Pontica” este situat în municipiul Constanța, județul Constanța si răspunde nevoilor educaționale și de formare profesională în domeniul agricol, protecția mediului, turism și alimentație, industrie alimentară, comerț-servicii pentru elevii din municipiu, localități din Județul Constanța și localități din județele învecinate.

Scurt Istoric[modificare | modificare sursă]

Colegiul Tehnic „Pontica” ființează din anul 1952 ca școală profesională zootehnică.

Unitate școlară cu veche tradiție în pregătirea specialiștilor necesari unei agriculturi într-o continuă transformare și modernizare, școala a suferit de-a lungul anilor o serie de modificări.

Zona specifică, preponderent agricolă în care este amplasată școala, a determinat de-a lungul anilor pregătirea unui număr mare de elevi în meserii și specializări solicitate de agricultura și economia locală.

Misiunea școlii[modificare | modificare sursă]

Misiunea școlii este orientată spre realizarea egalității șanselor, dar și spre asigurarea calității în formarea unor specialiști cu înalte competențe profesionale conform standardelor europene, care să ofere locuitorilor din Dobrogea oportunități de educație și instruire accesibilă. Colegiul Tehnic Pontica promovează identificarea și dezvoltarea calităților și aptitudinilor fiecărui elev pentru a fi capabil să-și aleagă viitorul cel mai potrivit și să se adapteze unei societăți dinamice.

Din perspectiva dezvoltării durabile, a globalizării educației, a integrării acesteia cu cercetarea și inovarea, Colegiul Tehnic Pontica, respectiv beneficiarii direcți ai sistemului de învațământ, elevii, promovează politicile publice destinate implementării unei noi viziuni asupra educației, formării și dezvoltării având ca dimensiuni principale îmbunătațirea calității și a eficacității sistemului de educație și formare profesională, facilitarea accesului universal la educație și formare, deschiderea sistemului de educație și de formare profesională către spațiul european.

Oferta educațională 2013-2014[modificare | modificare sursă]

Cabinet veterinar

Clasa a IX-a –zi

  • tehnician în turism – 1 clasă
  • tehnician în achiziții și contractări – 1 clasă
  • tehnician veterinar – 1 clasă

Clasa a IX-a – frecvență redusă

  • științe ale naturii – 1 clasă

Școala postliceală

  • tehnician controlul calității produselor agroalimentare – 1 clasă
  • agent vamal – 1 clasă

Legături externe[modificare | modificare sursă]