Code Lyoko Evoluție

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Code Lyoko Evoluție
GenAcțiune, Știință-ficțiune, Fantezie, Aventură
Creator(i)Thomas Romain și Tania Palumbo
Scenarist(i)Sophie Decroisette
Jérôme Mouscadet
David Carayon
Hadrien Soulez Lariviere
David Carayon
Bruno Regeste
Regizor(i)Luccio di Rossa (acțiune în lumea reală)
Florian Ferrier (CGI)
ActoriLéonie Berthonnaud
Marin Lafitte
Gulliver Bevernage-Benhadj
Quentin Merabet
Mélanie Tran
Diego Mestanza
Pauline Serieys
Compozitor temă muzicalăAlexis Rault
Țară de origineFranța
Limbă(i)Franceză
Disponibil în românăDublat
Nr. de episoade26 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)Christophe și Benoît di Sabatino
Producător(i)MoonScoop
LocFranţa Franța
Perioadă de difuzare23-24 minute
Difuzare
Canal originalFrance 4
Format imagine1080i: HDTV
Format audioDolby Surround 5.1
Difuzare originală5 ianuarie 2013
Cronologie
Precedat deCode Lyoko

Code Lyoko Evoluție (în limba franceză Code Lyoko Évolution) este un serial considerat ca al cincilea sezon din Code Lyoko. A fost difuzat pe data de 19 decembrie 2012 în Franța.

Serialul a fost filmat în stilul acțiune reală și CGI. Acest lucru înseamnă că, în timpul creării s-au implicat actori reali și animație 3D, spre deosebire de primele patru sezoane ale serialului original, Code Lyoko, că există folosit un etalon 2D și 3D de animație.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

La un an după evenimentele din seria originala, Jeremie Belpois, Odd Della Robbia, Ulrich Stern, Yumi Ishiyama și Aelita Schaeffer se întorc la viața lor de zi cu zi și rutine din Academia Kadic. Cu toate acestea, dușmanul lor virtual vechi, XANA, reapare și s-a renăscut cu mai multă putere decât oricând înainte. Cele șase Războinici pe Lyoko își reiau vechile lor vieți duble pentru a proteja omenirea de XANA încă o dată. Și li s-a alăturat William Dunbar, care a fost în cele din urmă acceptat ca al șaselea Războinic pe Lyoko, și o fată la fel de inteligentă ca Jeremie (sau mai mult) pe nume Laura Gauthier, cele șapte eroi trebuie să facă față sistemului multi-agent artificial autonom care amenință lumea încă o dată.

În afară de XANA, Războinicii pe Lyoko până la urmă descoperă că au un alt dușman periculos, un omul de știință nebun numit Profesor Tyron, care pare să fie responsabil pentru întoarcerea lui XANA fără să vrea. El îi controlează pe Ninjele, un grup de războinici virtuali controlați de oameni că avatarele lor virtuale consistă în costume verzi și dungi negre, pentru a face față Războinicilor pe Lyoko. În laboratorul lui Tyron, grupul și descoperă că mama pierdută a Aelitei, Anthea Hopper-Schaeffer, lucrează cu noul lor dușman, și ei încearcă să descopere de ce ea este cu profesorul Tyron și cum să reunească mama și fiica.

Actori[modificare | modificare sursă]

Personaj Actor
Jeremie Belpois Marin Lafitte
Aelita Léonie Berthonnaud
Yumi Ishiyama Mélanie Tran
Odd Della Robbia Gulliver Bevernaege-Benhadj
Ulrich Stern Quentin Merabet
William Dunbar Diego Mestanza
Laura Gauthier Pauline Serieys
Jim Morales Bastien Thelliez
Profesor Tyron Frank Beckmann
Elisabeth (Sissi) Delmas Clèmency Haynes
Jean-Pierre Delmas Eric Soubelet
Suzanne Hertz Sophie Fougère
Samantha Knight Louise Vallat
Franz Hopper Hugues Massignat
Anthea Schaeffer Sandrine Rigaux

Noutăți[modificare | modificare sursă]

  • Apare un nou teritoriu: „Cortex”. Acest teritoriu, în conformitate cu Jeremie, este bazat în codul sursă al Lyoko-ului, dar foarte diferit decât Lyoko.
  • Costumele în Lyoko sunt puțin diferite fiind mai realiști.
  • Armele au schimbări și se alipesc noi arme, de exemplu Bastonul lui Yumi sau noile mănuși ale lui Odd cu săgeți laser.
  • Jeremie creează un nou vehicul, „Megapodul”. Este părut la Skid și numai este utilizat pentru a circula pe solul schimbător al Cortexului, Replica nouă.
  • Lyoko își schimbă stilul, de exemplu turnurile, care acum sunt prisme și de culoare neagră.
  • Aelita, Yumi, Ulrich și Odd au coduri sursă implantate de XANA. Jeremie dezvoltă un contor pentru a ști cât de multe coduri sursă au.
  • Datorită acestor coduri, Războinicii pe Lyoko pot să dezactiveze turnurile fără Aelita.
  • Există o nouă normă, cu care Războinicii pe Lyoko au nevoie de 12 ore pentru o nouă virtualizare când sunt devirtualizați.
  • William se realătură grupului.
  • Există noi personaje: profesorul Tyron (creatorul Cortex-ului și antagonistul acestui nou serial) și Laura Gauthier (o nouă Războinică pe Lyoko).
  • Există niște noi dușmani numiți „Ninja”, creați de profesorul Tyron.
  • Dispare sectorul înghețat și sectorul împădurit pentru că Lyoko s-a deteriorat din cauza inactivității supercomputerului.
  • Kiwi nu apare: în episodul „Obstinație”, Odd spune că l-a lăsat pe Kiwi cu surorile lui.
  • Sissi apare dar nici Hervé și nici Nicolas nu apar. Deși Nicolas este menționat într-un episod. Milly și Tamiya, de asemenea, nu apar.
  • Anthea Schaeffer, Samantha Knight, Sissi, Suzanne Hertz și chiar și Odd, suferă o brutală schimbare estetică fără nicio rațiune aparentă.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Există 26 de episoade din Code Lyoko Evoluție. A debutat online pe 19 decembrie 2012, și pe France 4 la televizor în Franța pe 5 ianuarie 2013. Și a debutat pe AMC în România pe 13 iulie 2013, dublat în limba română.

Legături externe[modificare | modificare sursă]