Climat subtropical umed

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Wladimir Köppen nu a considerat niciun grup climatic ca fiind „subtropical”: eticheta a fost aplicată în mod diferit climatului mediteranean ( Cs ) sau diferitelor amestecuri de Csa și unei clase hibride numite climat subtropical umed în care Cfa și Cwa ( climat sinic ) ar converge.

Savanții germani Carl Troll și KH. Pe de altă parte, Paffen a considerat termenul „subtropical” ca sinonim pentru „temperat cald” și, prin urmare, i-a atribuit atât climatul mediteranean, cât și cel sinic, precum și unele tipuri de climat deșertic cu variații de temperatură mai mari decât cele situate în zona toridă. .

Printre climatologi nu există o definiție univocă a „climatului subtropical”: pentru Trewartha este un climat intermediar între climatul tropical și cel temperat , incluzând zone cu cel puțin opt luni de temperatură medie peste 10 ° C, în timp ce pentru John F. Griffiths temperatura medie din luna cea mai rece trebuie să fie peste 6 ° C.

Conform unei clasificări climatice bazată pe cea a lui Köppen, dar modificată pentru a include o clasă subtropicală adecvată studiului climatului din Australia , cărturarii Harvey Stern, Graham de Hoedt și Jeneanne Ernst au stabilit că o temperatură medie anuală de cel puțin 18 ° este necesar. C pentru a considera o clasă climatică subtropicală  . Salvador Rivas Martínez consideră că subtropicalul nu este un climat specific, ci un set de bioclimate între latitudinile de 23 ° și 35 ° N și S