Clifford, marele câine roșu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pentru serialul de televiziune, vedeți Clifford, marele câine roșu (serial TV).

Clifford, marele câine roșu (cu titlul original în engleză: Clifford the Big Red Dog) este titlul unei serii americane de cărți pentru copii, despre un câine pe nume Clifford. A fost publicată pentru prima dată în 1963, fiind scrisă de Norman Bridwell. Seria a ajutat Scholastic Books să devină o editură de cărți importantă.

Clifford era un animal al străzii, și a fost ales de o fetiță pe nume Emily Elizabeth Howard să-i fie cadou pentru ziua de naștere. Nimeni nu se aștepta ca Clifford să crească, dar dragostea lui Emily Elizabeth pentru micuțul câine roșu l-a schimbat radical pe acesta. Nu după mult timp, avea peste 7,6 m înălțime, ceea ce a determinat familia Howard să părăsească orașul și să se mute într-un spațiu întins de pe insulele Birdwell.

Adaptări[modificare | modificare sursă]

În 1988, Nelvana, Wang Film Productions și Family Home Entertainment au lansat „Clifford's Fun With...”, o serie de videotape-uri cu muzica pentru generic de Phillip Namanworth și Benjamin Goldstein. Brent Titcomb a fost vocea lui Clifford, însă aceasta era aproape similiară cu cea a lui Goofy. Lorimar Productions au lansat videoclipul „Cliford's Song Along Adventure” aproximativ în aceași perioadă. Warner Home Video l-a lansat în mijlocul anilor 1990.

Televiziune[modificare | modificare sursă]

Scholastic Studios a produs o adaptare de televiziune difuzată pe PBS Kids, între anii 2000 și 2003.