City University of New York

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
City University of New York
Logo
The City College, the oldest of CUNY's 24 institutions of higher learning
Harris Hall 1589 Amst Av jeh.jpg
Informații
MottoEruditio populi liberi spes gentium  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator Townsend Harris[*][[Townsend Harris (diplomat american)|​]]  Modificați la Wikidata
Localizare
ȚaraFlag of the United States.svg SUA
OrașNew York City  Modificați la Wikidata
Conducere
Președinte Felix V. Matos Rodriguez[*][[Felix V. Matos Rodriguez (American academic administrator and 8th Chancellor of The City University of New York)|​]]  Modificați la Wikidata
Cifre cheie
Angajați45.408[1]  Modificați la Wikidata
Studenți275.000[2]  Modificați la Wikidata
Prezență web
site web oficial
cont Twitter
Acest articol se referă la o universitate din orașul New York. Pentru o universitate din statul New York, vedeți State University of New York.

City University of New York (CUNY) este un sistem public de universități din orașul New York și totodată cel mai mare sistem universitar urban din SUA. CUNY este o rețea universitară separată și independentă de SUNY (State University of New York), deși ambele sunt instituții publice finanțate de statul New York. CUNY este amplasată doar în orașull New York, pe când unitățile SUNY sunt răspândite în întreg statul, inclusiv în orașul, New York.

Istoria CUNY a început în anul 1847, odată cu fondarea unei Free Academy of the City of New York, devenită mai târziu City College of New York. Sistemul universitar actual a fost creat în 1961; el are 275.000 de studenți și cercetători, și un număr de 13 alumni laureați ai Premiului Nobel.


  1. ^ (PDF) http://cuny.edu/wp-content/uploads/sites/4/media-assets/Fall-2019-Staff-Facts.pdf  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://www.cuny.edu/about/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)