Chevrolet Suburban

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Chevrolet Suburban
Prezentare generală
MarcăGeneral Motors
Alt numeChevrolet Veraneio (Brazilia, 1964–1995)
GMC Carryall (1960-1972)
GMC Suburban (1937-1999)
GMC Yukon XL (de la 2000)
Perioadă producție1935–present
Caroserie
ClasăLungimea complet extinsă SUV
Camion cu panou (1938-1968)
ConfigurațieMotorul din față, tracțiunea pe spate / tractiune integrala
Înrudit cuChevrolet Silverado
Chevrolet Tahoe
GMC Sierra
GMC Yukon
Cadillac Escalade
Chevrolet K5 Blazer
Dimensiuni
Lungime5.650 mm  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Chevrolet Suburban este un SUV de dimensiune mai mare de la Chevrolet . Este cea mai lungă placă automobilă cu utilizare continuă din producție,[necesită citare] începând din 1935 pentru anul modelului american din 1935 și a fost în mod tradițional unul dintre cele mai profitabile vehicule ale General Motors. [1] Carryall Suburban, din prima generație din 1935, a fost una dintre primele vagoane cu caroserie cu metale.[necesită citare] [2]

În plus față de marca Chevrolet, Suburban a fost produs sub marca GMC până când versiunea sa a fost rebranduită Yukon XL și, de asemenea, pe scurt ca Holden. În cea mai mare parte a istoriei sale recente, Suburban a fost o versiune pe bază de vagoane pentru camioneta Chevrolet, incluzând seria de vehicule pe bază de camioane Chevrolet C/K și Silverado . Cadillac oferă o versiune numită Escalade ESV .

Suburbanul este vândut în Statele Unite (inclusiv teritoriile insulare), Canada, America Centrală, Chile, Mexic, Myanmar, Laos, Angola, Filipine și Orientul Mijlociu (cu excepția Israelului), în timp ce Yukon XL se vinde doar în Nord America (Statele Unite și Canada) și teritoriile Orientului Mijlociu (cu excepția Israelului). Suburban nu este vândut deocamdată în România.

Galerie foto[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Everybody Loves the Suburban”. . 
  2. ^ 1936 to 2010 Chevrolet Suburban – My Autoworld