Centrul istoric al Florenței

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

1. Piazza della Signoria

 Inima vietii sociale in Florenta antica (Fintina lui Neptun, Balconul familiei Lanzi, Monumentul ecvestru al lui Cosimo I' de Medici)

2. Balconul familiei Lanzi

 Construit original ca locatie pentru ceremonii publice, gazduieste numeroase lucrari antice de sculptura si din epoca renascentista.

3. Palazzo Vecchio

 Rezidenta familiei Prio, are la intrare o copie a sculpturii lui Michelangello, David. In interior se gaseste Curtea Michelozzo, Salonul din anul 500, studioul lui Francesco I si colectia de sculptura si picturi "Opera Regasita".

4. Palatul del Bargello

 Cartierul general pentru conducatorul poporului. In curtea interioara se gaseste muzeul national.

5. Muzeul National "del Bargello"

 Cel mai important muzeu din lume pentru sculptura renescentista. In interior se gasesc Sala Sculpturii din secolul XVI, un hol cu lucrari de Michelangello, San Sovino, Cellini, Gian Bologna si alti artisti. la etajele superioare se gasesc Sala Donatello, Colectii de Arte Minore, Capela Podesta, sala Giovanni della Robbia, sala Andrea della Robia si sala Verrocchia.

6. Palazzo Davanzati

 Palat tipic Florentin. In interior se gaseste Muzeul Casei Florentine, cu mobilier din secolul XVI. Reprezinta imaginea unei case renascentiste.

7. Domul

 Catedrala proiectata de Arnolfo Dicambio peste care sprijina cupola lui Brunelleschi. 
 Catedrala initiala S. Reparata se gaseste in camerele subterane.

8. Giotto Campanile

 Turnul care gazduieste clopotul proiectat de Giotto in secolul XIV. Accesul pe terasa se face din interior.

9. Baptisteriul

 Decorat in exterior de cele trei usi de bronz; Impresionantele "Porti ale Paradisului" de Ghiberti. In interior se gasesc mozaicurile care urmeaza forma octogonala a catedralei. 

10. Muzeo dell'Opera del Duomo

  Gazduieste numeroase lucrari originale in biserica Santa Maria del Fiore si pe turnul care gazduieste clopotul lui Giotto: opera Pietta a lui Michellangelo, Magdalena de Donatello.

11. Biserica Orsanmichelle

  A fost initial cartierul general pentru piata de cereale.