Centrul Acvatic din Londra

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Centrul Acvatic din Londra, aproape de finalizare, în iunie 2011

Centrul Acvatic din Londra este un bazin acoperit unde se vor ține probe de tip acvatic în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară din 2012. Acesta este situat în Parcul Olimpic din Stratford, Newham. Centrul Acvatic din Londra a avut inaugurarea oficială pe data de 27 iulie 2011 cu ocazia sărbătoririi a numai un an până la începerea Jocurilor Olimpice de vară din 2012. Deschiderea a fost marcată cu un concert a lui Thomas Daley, și cu inaugurarea primei plăci de sărituri de la de 10 metri.

Arena a fost concepută de către designerul Zaha Hadid. Aceasta cuprinde trei piscini cu mărimi în conformitate cu regulile Olimpice, și cabine de duș pentru atleți. Clădirea are 45 metri înălțime, 160 de metri lungime, și 80 de metri lățime. Înăuntru vor fi peluze cu o capacitate de maxim 17.500 de spectatori. Costurile construcției se ridică la 269 de milioane de lire sterline.

Construirea arenei a fost atribuită companiei de renume Balfour Beatty în luna aprilie a anului 2008, și a început în luna iulie în același an, durând 3 ani de zile. Cele două piscini de înot au câte 50 de metri, iar piscina de sărituri are 25 de metri.

Legături externe[modificare | modificare sursă]