Catedrala Sfintei Inimi din Suva

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Catedrala Inimă Sacră din Suva
Informații generale
Confesiuneromano-catolică
Jurisdicție religioasăRoman Catholic Archdiocese of Suva[*][[Roman Catholic Archdiocese of Suva (archdiocese)|​]]  Modificați la Wikidata
ȚaraSuva
LocalitateFiji
province of Fiji[*][[province of Fiji (administrative units of the country)|​]]Rewa[*][[Rewa (province of Fiji)|​]]
Istoric
Data începerii  Modificați la Wikidata
Sfințire1902
Localizare

Catedrala Inimă Sacră[1][2] sau, simplu Catedrala din Suva, este principala clădire ecleziastică a Bisericii Romano-Catolice din Fiji,[3] și este situată pe strada Pratt din Suva, capitala Fijiului.

Catedrala Suva a fost construită în 1902 cu gresie adusă din cariere din apropiere de Sydney, Australia.[4] Arhitectura sa este inspirată de bisericile din Roma, Italia. Clădirea este acoperită cu ornamente și vitralii și are o criptă la subsol.

Catedrala servește ca sediu al Arhiepiscopiei Mitropolitane din Suva, care a fost creată în 1966 de papa Paul al VI-lea prin bula „Prophetarum voice”. Nu trebuie confundat cu Biserica Sfintei Inimi din Levuka, care face parte din patrimoniul Unesco.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Sacred Heart Cathedral in Suva
  2. ^ Tomlinson, Matt (). Ritual Textuality: Pattern and Motion in Performance (în engleză). Oxford University Press. ISBN 9780199341146. 
  3. ^ Stephenson, Elsie (). Fiji's Past on Picture Postcards (în engleză). Caines Jannif Group. ISBN 9789823620015. 
  4. ^ Garrett, John (). Footsteps in the Sea: Christianity in Oceania to World War II (în engleză). editorips@usp.ac.fj. ISBN 9789820200685. 
Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Catedrala Sfintei Inimi din Suva