Casetă video

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Diferite tipuri de casete video

Casetă video este o bandă magnetică folosită pentru păstrarea video-urilor și sunetului. Informațiile stocate pot fi sub forma a unui semnal analogic sau digital. Caseta video este utilizat în ambele înregistrări video cu banda sau, înregistrare de aparate video mai frecvent Ele sunt, de asemenea folosite pentru stocarea de date științifice sau medicale, cum ar fi datele produse de o electrocardiogramă.

Deoarece semnalele video au o lățime de bandă foarte mare, iar capetele fixe ar necesita viteze extrem de mari pe bandă, în cele mai multe cazuri, un cap de film cu baleiaj elicoidal, se rotește împotriva benzii în mișcare pentru a înregistra datele în două dimensiuni.

Banda este o metodă liniară de stocare a informațiilor și, astfel, impune întârzieri pentru a accesa o parte din banda care nu este deja sub capetele. La începutul anilor 2000 s-au introdus și creșterea importanței de acces de înaltă calitate mass-media, cum ar fi hard disk-uri și memoriile flash. De atunci, caseta video a fost din ce în ce retrogradată la utilizări de arhivă.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Casetă video