Cartea Mozillei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Cartea Mozillei este un easter egg din navigatoarele Netscape și Mozilla.[1][2] Poate fi accesat folosind comanda about:mozilla.[3][4][5]

Cartea Mozillei a apărut pentru prima dată în Netscape 1.1 (lansat în 1995) și poate fi găsit în fiecare versiune ulterioară 1.x, 2.x, 3.x și 4.x.

Cartea Mozillei, 7:15[modificare | modificare sursă]

Și astfel, în cele din urmă, fiara căzu iar necredincioșii se veseliră. Dar nu era totul pierdut, căci din cenușă se ridică o pasăre mare. Privindu-i de sus pe necredincioși, pasărea aruncă foc și trăsnet asupră-le. Căci fiara renăscuse cu puteri înnoite, iar ucenicii lui Mammon fugiră îngroziți.
din Cartea Mozillei, 7:15

Cartea Mozillei, 12:10[modificare | modificare sursă]

And the beast shall come forth surrounded by a roiling cloud of vengeance. The house of the unbelievers shall be razed and they shall be scorched to the earth. Their tags shall blink until the end of days.
din Cartea Mozillei, 12:10

Cartea Mozillei, 15:1[modificare | modificare sursă]

Acest text este folosit pentru versiunea Firefox 21, începând cu data de 05 decembrie 2014. Prin „gemenii lui Mamona” se referă la Apple și Google, al căror sisteme de operare mobile, respectiv iOS și Android, au luat un duopol pe piața sistemelor de operare mobile. „Noul întuneric” se referă la caracterul închis al magazinelor tradiționale cu aplicații. Fiara se mișcă „rapid” se referă la noul ciclu de lansări rapide pentru Firefox. Expresia „a mers mai departe și s-a înmulțit” se referă la „Firefox a devenit mai multe lucruri” prin Firefox pentru Android și Firefox OS. Numărul versetul 15:1 se referă la înghețarea codului pentru Firefox OS 1.0 (15 ianuarie 2013).

Cartea Mozillei, 11:14[modificare | modificare sursă]

Cartea Mozillei, 6:27[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Michelle Slatalla (). „User's Guide; It's Time to Hunt For Easter Eggs”. The New York Times. Accesat în . 
  2. ^ Firefox Hacks. O'Reilly Japan. . p. 279. Accesat în . 
  3. ^ Stan Miastkowski (). „Find software Easter eggs”. PC World. Accesat în . 
  4. ^ Scott Granneman (). Don't Click on the Blue E!: Switching to Firefox. O'Reilly. p. 284. Accesat în . 
  5. ^ Ian S. Graham (). Xhtml 1.0 Web Development Sourcebook: Building Better Sites and Applications. John Wiley. p. 293. Accesat în .