Carnavalul Brazilian

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Carnavalul Brazilian
{{{nume_sărbătoare}}}
Nume oficialCarnaval do Brasil
Sărbătorită deBrazilia Brazilia
Început28 februarie
Sfârșit4 martie
FestivitățiPetrecere, paradă
Asocierevezi lista...

Carnavalul Brazilian (în portugheză Carnaval do Brasil) este un festival anual care are loc de vineri până în marțea de dinainte de Miercurea Cenușii, care marchează intrarea în Postul Mare. În timpul postului creștinii se abțin de la consumul cărnii și peștelui, de aici vine și termenul "carnaval", de la carnelevare, "a înlătura carnea."[1] Carnavalul are rădăcini în festivalul păgân Saturnalia, care, adoptat la catolicism a devenit un rămas bun de la lucrurile lumești, înainte de post.

O școală de samba pe Sambadromul, la carnavalul din 2004

Carnavalul e caracterizat prin ritm, participare, și costumuri diverse de la o regiune la alta a Braziliei. În orașele sudice Rio de Janeiro, São Paulo și Vitória, sunt organizate parade imense ale școlilor de samba. Aceste parade oficiale sunt destinate pentru a fi urmărite de public, în timp ce alte parade mai mici ("blocos") ce permit chiar și participarea publicului, pot fi întâlnite în alte orașe cum ar fi Recife, Olinda, Salvador și Porto Seguro. Acest carnaval de asemenea e influențat de cultura africano-braziliană.

Carnavalul este cea mai renumită sărbătoare din Brazilia și a devenit un eveniment de mari proporții. Cu excepția producției industriale, a unităților de comercializare cum ar fi mall-urile, și alte afaceri legate de carnaval, țara se oprește complet intrând într-o săptămână de festivităț intense, zi și noapte, mai ales în orașele de pe litoral.[2] Rio de Janeiro's carnival alone drew 4.9 million people in 2011, with 400,000 being foreigners.[3]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Carnival”. Online Etymology Dictionary. 
  2. ^ „Carnival in Brazil”. Topics-mag.com. . Accesat în . 
  3. ^ „Carnival of Rio”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Carnavalul Brazilian