Camila Mendes

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Camila Mendes
Date personale
Nume la naștereCamila Carraro Mendes Modificați la Wikidata
Născută (29 de ani)[1][2] Modificați la Wikidata
Charlottesville, Virginia, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieactriță
actriță de televiziune[*]
actriță de film Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză
limba portugheză braziliană Modificați la Wikidata
Activitate
StudiiAmerican Heritage School[*][[American Heritage School (independent, college preparatory school in Plantation & Boca Raton, Florida, United States)|​]], New York University Tisch School of the Arts[*][[New York University Tisch School of the Arts (performing arts institute at New York University in New York City, New York, United States)|​]]  Modificați la Wikidata
PremiiTeen Choice Award for Choice Movie Scene Stealer[*][[Teen Choice Award for Choice Movie Scene Stealer |​]] ()  Modificați la Wikidata
Prezență online

Camila Carraro Mendes (n. , Charlottesville, Virginia, SUA) este o actriță și cântăreață americană, cunoscută pentru portretizarea lui Veronica Lodge în serialul de dramă Riverdale.

Mendes s-a născut în Charlottesvilles, Virginia, cu părinți brazilieni, Victor Mendes și Gisele Carraro. Mama ei este din Porto Alegre, Rio Grande do Sul, în timp ce tatăl ei este din Brazilia. S-a mutat de 16 ori crescând, dar și-a petrecut cea mai mare parte în Florida, urmând American Heritage School, în Plantation. La vârsta de 10 ani a locuit un an în Brazilia.

În mai 2016, Mendes a absolvit New York University Tish School of the Arts. În timp ce era acolo, a trebuit să se împrietenească cu cântăreața Maggie Roger. În 2018, Mendes a apărut într-un musical vodeo pentru Roges'song ''Give a Little''. Mai târziu a declarat că a fost ''acoperită și agresată sexual'' în timpul petrecut la NYU, ceea ce a motivat-o să își facă un tatuaj deasupra coastei, spunând ''să construiască o casă''.

Cariera[modificare | modificare sursă]

Prima slujbă de actorie a lui Mendes a fost într-o reclamă pentru IKEA.

În 2016, Mendes a fost acceptată ca Veronica Lodge în serialul de dramă pentru adolescenți Riverdale, o versiune subversivă a lui Archie Comics. Mendes a fost reprezentată de Organizația Carson Kolker, ulterior schimbându-se în CCA.

Mendes a apărut în coverul Women's Healt în decembrie 2017 și Cosmopolitan în februarie 2018. Și-a făcut debutul în lungmetraj ca Morgan în The New Romantic, care a avut premiera la festivalul SWSX în martie 2018. În aceeași lună, Mendes s-a alăturat distribuției romantice ''The perfect Date'' alături de Laura Marano și Matt Walsh. Filmul a fost eliberat pe Netflix în 12 aprilie 2019. În 2020 ea a apărut în aclamata critică SF/ Comedie ''Palm Springs'' care a avut premiera la Sundance Film Festival în iunie în Hulu.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Mendes, a spus că a suferit discriminare la Hollywood și că atunci când a făcut audiții pentru personaje din fundalul Latino-american, i s-a spus ,, Nu arăți destul de latină''. Mendes este brazilian-americană și se identifică ca fiind latino-americană. Vorbește fluent portugheza.

Apreciez foarte mult modul în care sunt aceste două culturi. Sunt un brazilian de sânge, cu toată familia extinsă a brazilienilor, dar m-am născut și am crescut în Statele Unite. Când mă duc în Brazilia, mă simt americancă, iar în Statele Unite îmi dau seama întotdeauna de trăsăturile care mă fac braziliancă.

- Camila Mendes într-un interviu pentru ''People Magazine''.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b https://twitter.com/CamilaMendes/status/880895769250811905  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b Camila Mendes, Česko-Slovenská filmová databáze 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Camila Mendes