Camelia Ionita Mikesch

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Camelia Ioniță Mikesch alias Cameea Lia Lazare (n. 29 October 1973 Roman, Neamț, România) Este o poetă și prozatoare contemporană.
 Redactor extern a Revistei Internaționale de Cultură și Literatură CUIB-NEST-NIDO (2012), membră a Ligii Scriitorilor din Romania (2013)
, administrator pagină web Festivalul Internațional de Poezie, Muzica și Artă contemporană, The Art To Be Human. 


A studiat Administrarea afacerilor în cadrul Academiei de Studii Economice București, un Master în Relațiile Internaționale în cadrul ASE București și un MBA executiv în cadrul Universității de Tehnică și Economie din Chur Elveția, specializarea Management în Turism și Ospitalitate.

Note[modificare | modificare sursă]

Activitatea literară

•  1990 – În luna iunie, poeta debutează în ziarul Delta de Tulcea cu poezia ”Ninge cu flori de migdal ”

•  2002 – Începe să publice în revista Luceafărul.

•  2006 – Își adună poeziile copilăriei și adolescenței și le publică în volumul de debut  ”Clipa Mea” editat  sub pseudonimul  Cameea Lia Lazare,  volum despre care  regretatul Prof. dr. Tudor Opriș scrie : ”Acest volum, care ar putea deruta pe orice critic de meserie, este o ”saga”, o mărturisire și o poveste, nu a unei iubiri biografice, ci a iubirii în     sine cu tot proteismul universului ei specific, cu toată spontaneitatea gestului și combustiei ei interioare.” Debutul liric este realizat în cadrul cenaclului ”Săgetătorul” .

•  2010 – În luna noiembrie publică sub același pseudonim  ”De la nesine pân’ la umbră ” un volum despre care, s-a scris: ” De la increat la o etapă intermediară, la o coagulare difuză.....ce drum! ” Despre același volum regretatul Prof. dr. Tudor Opriș a scris: ” Poeta profesează un romantism à la Bernardin de St. Pierre din ”Paul et Virgine” privind cuplul adamic...E ceea ce constituie mesajul acestui volum, in care eroina visează să devină un edelweiss, o insolită floare de colț, care luptă în umbră și dincolo  de proiecția ei în eternitate„

•  2010 – În luna decembrie publică sub pseudonim volumul de poezii ”Păcat de nepăcat”, volum  despre care s-a scris: ” Acest volum de poeme este o continuă interogație. Această întrebare fără sfârșit înconjoară tabu-ul, urcă până la cer, coboară în montagne-russe până în adâncuri secrete, plutește în limbo și o ia de la capăt. ”

•  2011 ­– Participă la Festivalul Internațional de Poezie, Muzica și Artă contemporană, The Art To Be Human, 1-3 Iulie 2011, ELVEȚIA

•  2012 – Publică volumul  ”Din anotimpul Hulubăriei” de data aceasta sub numele dinainte de casatorie, Camelia Ioniță, volum despre care, poetul Constantin Preda a scris: ” Din ce lume o fi venind tumultul poeziei Cameliei Ioniță în lumea noastră, nu știu. Și nici nu dau ghes să aflu, să știu. ...Poezia sa, candelă ce pâlpâie de fior mistic, e mai aproape de păcat decât de rugăciune, dar mult mai aproape de icoană decât de închinăciune”

•  2013 – Publică volumul  ”Mireasa cu cerul în mâini” de data aceasta sub  numele de căsătorie Camelia Ioniță Mikesch, despre care Cristina  Ștefan a scris: ” Cred că noul volum, ”Mireasa cu cerul în mâini“, este de o altă factură lirică, una novatoare lirismului autoarei, un cuprins rotunjit atât prin structura adoptată cât și prin mijloace artistice apropiate de neoromantici. ”

Pe 11 August 2013 Camelia Ioniță Mikesch obține Premiul Transhumanței in cadrul concursului de creție lirică patriotică SUFLET ROMÂNESC – POIANA LUI MIHAI, GORJ, ROMÂNIA

Apariții:

·     Ziarul ”Delta” de Tulcea

·     Revista ”Aspiratii”, Tulcea

·     Revista „Dobrogea Literara“

·     Revista ”R.O.C.A.D.A” (publicație online)

·     Revista ”Luceafarul”

·     Revista ”Climate Literare”, Targoviste

·     Revista ”Cuib – Nest – Nido” (publicație online)

·     Revista ”Brăila Chirei” (publicație online)

·     Revista ”Oglinda literară”

·     Revista „Popasuri culturale românești“ (publicație online)

·     Ziarul ”Ediție Specială” de Craiova

·     Antologia de poezie Internationala  „The art to be human“ 2013, Canada

·     Revista „ Litere“  

Apariții în antologii:    

·     Antologia scriitorilor români de pe toate continentele

·     Antologia The Art to be human (vol. I, III și IV)

Referințe critice:

·     Prof. Dr. Tudor Opriș

·     Marius Tupan

·     Constantin Preda

·     Cristina Ștefan

Colaborări:

·     Cenaclul Aspirații , Tulcea

·     Cenaclul Săgetătorul, Bucuresti

Legături externe[modificare | modificare sursă]

http://poeziepatriotica.blogspot.ch/2013/

https://www.facebook.com/claudia.campise

https://www.linkedin.com/mynetwork/

http://www.scribd.com/doc/115113713/Camelia-Ionita

http://www.gandaculdecolorado.com/antologia-scriitorilor-romani-de-pe-toate-continentele/

Vezi și[modificare | modificare sursă]