Call of Duty: Ghosts

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Call of Duty: Ghosts

Copertă de PC a CoD:Ghosts
Dezvoltator(i)Infinity Ward  Modificați la Wikidata
Editor(i)Activision  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam
Nintendo eShop[*]  Modificați la Wikidata
Compozitor(i)David Buckley[*]  Modificați la Wikidata
SerieCall of Duty  Modificați la Wikidata
Motor graficMotorul IW[*]
Havok[*]
Umbra 3[*]  Modificați la Wikidata
PlatformăPlayStation 4
Xbox One
Xbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Wii U  Modificați la Wikidata
Dată lansare5 noiembrie 2013
Genurishooter first-person  Modificați la Wikidata
ModuriSingleplayer
Multiplayer  Modificați la Wikidata
Mediadisc optic[*]
distribuire digitală  Modificați la Wikidata
Controlgamepad  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
PEGIPEGI 16[*][1]  Modificați la Wikidata
USKUSK 18[*]  Modificați la Wikidata
ESRBMature 17+[*][2]  Modificați la Wikidata

Call of Duty: Ghosts este un joc de tipul first-person shooter publicat de Activision în anul 2013 și este al zecelea joc din seria Call of Duty. A fost lansat pe data de 5 noiembrie 2013 pentru Microsoft Windows, Sony Playstation 3, Xbox 360 și Wii U și pe consolele next gen (Xbox : One și Playstation 4) odată cu lansarea acestora.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Personajul principal este Logan Walker, fiul militarului Elias Walker. De-a lungul poveștii, Logan este însoțit în principal de fratele său, Hesh și de ciobănescul german, Riley. Antagonistul poveștii este Gabriel Rorke, un fost coleg al căpitanului Elias Walker. Alte personaje importante care apar în poveste sunt: Keegan Russ, Thomas Merrick și Alex Johnson (poreclit Ajax).

Poveste[modificare | modificare sursă]

Evenimentele au loc în anul 2017, când o grupare teroristă supranumită "The federation" folosește sateliții armatei americane pentru a distruge anumite orașe de pe coasta de vest a Statelor Unite, printre care și orașul San Diego, unde se află familia Walker. Cei doi frați împreună cu tatăl lor scapă și părăsesc orașul de urgență.

În decursul a 10 ani, The federation s-a luptat cu armata americană, din care mai nou făceau parte și Logan și Hesh. După ce s-au întors dintr-o misiune, tatăl lor a considerat că sunt pregatiți să se alăture unității de elită Ghosts, al cărei conducător era chiar el. Tatăl lor le povestește despre fostul conducător, Gabriel Rorke, care a fost lăsat să moară de către Elias pentru a salva restul echipei și acum caută să se răzbune pe Ghosts. Restul poveștii cuprinde încercarea echipei Ghosts formată din Logan, Hesh, Merrik, Keegan, Ajax (decedat) și Riley de a îl opri pe Rorke. Ei reușesc să îl captureze dar Federația le atacă avionul pentru a îl salva, cauzând prăbușirea acestuia în jungla amazoniană. Armata americană atacă baza din Chile, unde se ascunde Rorke, iar Hesh și Logan se luptă cu el pentru a-l ucide. După ce Logan îl împușcă în piept, cei doi părăsesc scena, Hesh fiind grav rănit. Așteptând să fie duși înapoi la bază, cei doi sunt atacați de Rorke care îl răpește pe Logan și îl închide, forțându-l să i se alăture în lupta împotriva americanilor. După un an, în 2018, se descoperă la noi în România că evenimentele sunt cele din advanced warfare adică: Hesh = Will Logan = Michell Rorke = Irons

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.pegi.info/en/index/global_id/505/?searchString=Call+of+Duty%3A+Ghosts&agecategories=&genre=&organisations=&platforms=&countries=&submit=Search#searchresults  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ http://www.esrb.org/ratings/search.aspx?from=home&titleOrPublisher=Call%20of%20Duty%3A%20Ghosts  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)