Call of Duty: Ghosts

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Call of Duty: Ghosts

Copertă de PC a CoD:Ghosts
Dezvoltator(i) Infinity Ward
Editor(i) Activision
Distribuitor(i) Activision
Compozitor(i) David Buckley[*]
Serie Call of Duty
Motor grafic Motorul IW[*]
Havok[*]
Umbra 3[*]
Platformă PlayStation 4
Xbox One
Xbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
Wii U
Dată lansare 5 noiembrie 2013
Genuri Shooter first-person
Moduri Singleplayer
Multiplayer
Media disc optic[*]
Steam
Control Gamepad
Site web http://callofduty.com/ghosts
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*]
ESRB Mature 17+[*]

Call of Duty: Ghosts este un joc de tipul first-person shooter publicat de Activision în anul 2013 și este al zecelea joc din seria Call of Duty. A fost lansat pe data de 5 noiembrie 2013 pentru Microsoft Windows , Sony Playstation 3 , Xbox 360 și Wii U și pe consolele next gen (Xbox : One și Playstation 4) odată cu lansarea acestora.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Personajul principal este Logan Walker, fiul militarului Elias Walker. De-a lungul povestii, Logan este insotit in principal de fratele sau, Hesh si de ciobanescul german, Riley. Antagonistul povestii este Gabriel Rorke, un fost coleg al capitanului Elias Walker. Alte personaje importante care apar in poveste sunt : Keegan Russ, Thomas Merrick si Alex Johnson (poreclit Ajax).

Poveste[modificare | modificare sursă]

Evenimentele au loc in anul 2017, cand o grupare terorista supranumita "The federation" foloseste satelitii armatei americane pentru a distruge anumite orase de pe coasta de vest a Statelor Unite, printre care si orasul San Diego, unde se afla familia Walker. Cei doi frati impreuna cu tatal lor scapa si parasesc orasul de urgenta.

In decursul a 10 ani, The federation s-a luptat cu armata americana, din care mai nou faceau parte si Logan si Hesh. Dupa ce s-au intors dintr-o misiune, tatal lor a considerat ca sunt pregatiti sa se alature unitatii de elita Ghosts, al carei conducator era chiar el. Tatal lor le povesteste despre fostul conducator, Gabriel Rorke, care a fost lasat sa moara de catre Elias pentru a salva restul echipei si acum cauta sa se razbune pe Ghosts. Restul povestii cuprinde incercarea echipei Ghosts formata din Logan, Hesh, Merrik, Keegan, Ajax (decedat) si Riley de a il opri pe Rorke. Ei reusesc sa il captureze dar Federatia le ataca avionul pentru a il salva, cauzant prabusirea acestuia in Jungla Amazoniana. Armata americana ataca baza din Chile, unde se ascunde Rorke iar Hesh si Logan se lupta cu el pentru a il ucide. Dupa ce Logan il impusca in piept, cei doi parasesc scena, Hesh fiind grav ranit. Asteptand sa fie dusi inapoi la baza, cei doi sunt atacati de Rorke care il rapeste pe Logan si il inchide, fortandu-l sa i se alature in lupta impotriva americanilor. Dupa un an in 2018 se descopera la noi in Romania ca evenimentele sunt cele din advanced warfare adica : Hesh = Will Logan=Michell Rorke= Irons

Referințe[modificare | modificare sursă]