CRC Press

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
CRC Press
Face parte din Taylor & Francis[*][[Taylor & Francis (commercial publishing group)|​]]  Modificați la Wikidata
Taylor & Francis[*][[Taylor & Francis (commercial publishing group)|​]]  Modificați la Wikidata
Statusactiv
Fondată în  Modificați la Wikidata
SediuBoca Raton
Prezență online
site web oficial
cont Twitter

CRC Press, LLC este un grup editorial american care este specializat în producerea de cărți tehnice. Multe dintre cărțile lor prezintă informații despre inginerie, știință și matematică. Domeniul lor de aplicare include, de asemenea, cărți despre afaceri, criminalistică și tehnologia informației. CRC Press este acum o divizie a companiei Taylor & Francis⁠(d), ea însăși o subsidiară a grupului britanic Informa⁠(d).

Istorie[modificare | modificare sursă]

CRC Press a fost fondată ca Chemical Rubber Company (CRC) în 1903 de frații Arthur, Leo și Emanuel Friedman în Cleveland, Ohio, pe baza unei afaceri anterioare a lui Arthur, care începuse să vândă halate din cauciuc de laborator în 1900.[1][2] Compania s-a extins treptat pentru a include vânzările de echipamente de laborator către chimiști. În 1913, CRC a oferit un manual scurt (116 de pagini) numit Manualul cauciucului (Rubber Handbook) ca stimulent pentru orice achiziție a unei duzini de șorțuri.[2][3] De atunci, Manualul cauciucului a evoluat în cartea emblematică a CRC, Manualul CRC de chimie și fizică (CRC Handbook of Chemistry and Physics).[3]

În 1964, Chemical Rubber a decis să se concentreze pe proiectele sale de publicare, iar în 1973, compania și-a schimbat numele în CRC Press, Inc și a părăsit activitatea de producție, care a fost preluată de Lab Apparatus Company.[1][3]

În 1986, CRC Press a fost cumpărată de Times Mirror Company⁠(d).[4] Times Mirror a început să exploreze posibilitatea vânzării CRC Press în 1996, iar în decembrie a anunțat vânzarea CRC către Information Ventures.[5][6] În 2003, CRC a devenit parte a Taylor & Francis, care în 2004 a devenit parte a editurii britanice Informa.[3][7]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Encyclopedia of Cleveland History: CRC PRESS, INC”. Case Western Reserve University. Accesat în . 
  2. ^ a b „CRC Press-Taylor & Francis Group - Engineering Education Suppliers Guide”. engineeringeducationsuppliersguide.com. Accesat în . 
  3. ^ a b c d CRC Press Pioneers in Publishing Arhivat în , la Wayback Machine., accessed 5 April 2009.
  4. ^ ROSENSTIEL, THOMAS B.; CROOK, DAVID (). „Times Mirror to Buy Broadcasting Magazine and CRC”. Los Angeles Times (în engleză). ISSN 0458-3035. Accesat în . 
  5. ^ Rose, Frederick (). „Times Mirror Plans To Explore Options For Book Divisions”. The Wall Street Journal. Dow Jones & Company, Inc. ProQuest 398469483.  templatestyles stripmarker în |id= la poziția 1 (ajutor)
  6. ^ Millot, Jim (). „Times Mirror reorganization completed, Willes says”. Publishers Weekly. PWxyz. ProQuest 196995160.  templatestyles stripmarker în |id= la poziția 1 (ajutor)
  7. ^ „Taylor & Francis to acquire CRC Press”. Publishers Weekly. PWxyz. 250 (10). . ProQuest 197067794.  templatestyles stripmarker în |id= la poziția 1 (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]