Călin Geambașu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Călin Geambașu
Date personale
Născut (43 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațiemuzician Modificați la Wikidata

Călin Geambașu (n. 30 octombrie 1976 în București) este un solist vocal, compozitor, orchestrator, manager artistic și instrumentist (pian, keyboards).

Activitate muzicală[modificare | modificare sursă]

În anul 1995 devine absolvent al Liceului de Muzică din Bucuresti „Dinu Lipatti”, sectia Pian.

Își face debutul artistic în anul 1994 în emisiunea „ȘCOALA VEDETELOR” (TVR), sub directa îndrumare a lui Titus Munteanu, moment ce marchează și începutul carierei sale de compozitor, orchestrator muzical, interpret și tour manager.

Alături de echipa TVR de la ȘCOALA VEDETELOR activează vreme de 5 ani, filmează zeci de emisiuni, organizează și activează în sute de concerte alături de colegii săi și obține premii Naționale și Internaționale (printre cele mai importante distincții fiind Premiul Asociației Profesioniștilor din Televiziune și Rose d'Argent în cadrul Festivalului Internațional organizat la Montreux în 1997).

În 1995 obține o Mențiune în cadrul Festivalului Național de Muzică Românească "Mamaia", la secțiunea "Interpretare", unde a cântat o creație proprie, melodia "VREAU SĂ APRIND PE CERUL VIEȚII O STEA".

În 1996 obține alături de Mălina Olinescu Premiul II la Festivalul Național de Muzică Românească „Mamaia”, la secțiunea „Interpretare”, unde a cântat o creație proprie, melodia "DOAR UN VIS".

În anul 2000 obține Premiul I la Festivalul National de Muzică Românească "Mamaia", la secțiunea "Creație", cu melodia "O PLOAIE DE STELE".

Tot în anul 2000 își întemeiază propria trupă ce în viitor avea să devină un reper de calitate și consecvență în domeniu: Călin Geambașu Band.

În anul 2001 își lansează primul album muzical cu creații și orchestrații proprii.

În perioada 2002 - 2003 face parte și din grupul No Comment alături de prietenul său din copilărie Xenti Runceanu și Florin Negru, alaturi de care castiga premiul III la "Creație" la festivalul "Mamaia" în 2002 cu piesa "C'EST LA VIE" și participă cu aceeași trupă la finala Eurovision 2002.

În paralel, își continuă activitatea în propriul Studio de înregistrări pe care îl dezvoltă de la an la an, investind sume importante în echipament de înaltă calitate, echipament de referință în orice Studio din Lume.

În perioada dintre anii 2007 - 2014 a evoluat alături de trupa sa și a tatălui sau, Petre Geambașu in cadrul emisiunii PRO TV "Dansez pentru tine", unde a activat timp de 14 sezoane ca interpret și editor muzical.

Piese din repertoriul propriu[modificare | modificare sursă]

  • „Doar un vis”, în duet cu Mălina Olinescu

Solo:

  • ”O ploaie de stele”

Cu trupa No Comment: "C'est la vie"

Surse[modificare | modificare sursă]

  • "Alternative pop-dance", Daniela Caraman-Fotea, Titus Andrei, Editura Humanitas, 2003

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri