Călin Geambașu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Călin Geambașu
Date personale
Născut (41 de ani) Modificați la Wikidata

Renumitul artist (n. 30 octombrie 1976 în București) este un solist vocal, compozitor, orchestrator, instrumentist (p., kybds). Este inițiat în muzică de tatăl său, Petre Geambașu.

Activitate muzicală[modificare | modificare sursă]

În anul 1995 devine absolvent al Liceului de Muzică din Bucuresti „Dinu Lipatti”, sectia Pian.

Își face debutul artistic în anul 1995 la emisiunea „Școala Vedetelor”, moment ce marchează și începutul carierei sale de compozitor si interpret.

În 1996 obține alături de Mălina Olinescu Premiul I la Festivalul Național de Muzică Românească „Mamaia”, la secțiunea „Interpretare”, unde a cântat o creație proprie.

In anul 2000 obtine Premiul I la Festivaul National de Muzica Romaneasca "Mamaia", la sectiunea "Creatie", cu melodia "O ploaie de stele".

În perioada 2002-2003 face parte din grupul No Comment alături de Xenti Runceanu și Florin Negru, alaturi de care castiga premiul 3 la "Creatie" la festivalul "Mamaia" in 2002 cu piesa "C'est la vie" si participa cu aceeasi trupa la finala Eurovision 2002.

In perioada dintre anii 2007 si 2013 a evoluat alaturi de trupa sa si a tatalui sau, Petre Geambasu in cadrul emisiunii PRO tv "Dansez pentru tine", unde a cantat timp de 14 sezoane.

Din anul 2000 pana in prezent a fost implicat in organizarea evenimentelor de tip Private Premium Parties, ca si artist, alaturi de trupa sa din care fac parte: Vlad Cretu (solistul trupei Supermarket) - chitara-voce, Xenti Runceanu (No Comment) - keyboard-voce, Adina Raducan (Castigatoare X-Factor 2014) - solista, Laura Lazarescu (din trupa TNT) - backing vocals, RxxxA - backing vocals, Andrei Tudor - keyboards, Laurentiu Zmau - drums, Daniel Pirici - bass, Luis - trompeta si percutii . Din anul 2005 si pana in prezent, trupa a evoluat in peste 1000 de evenimente private.

Piese din repertoriul propriu[modificare | modificare sursă]

  • „Doar un vis”, în duet cu Mălina Olinescu

Solo:

  • ”O ploaie de stele”

Cu trupa No Comment: "C'est la vie"

Surse[modificare | modificare sursă]

  • "Alternative pop-dance", Daniela Caraman-Fotea, Titus Andrei, Editura Humanitas, 2003

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri