Boxoffice Pro

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Boxoffice Pro
Primul număr  Modificați la Wikidata
CompanieWebedia⁠(d)
Limbăengleza americană
limba engleză[1]  Modificați la Wikidata
ISSN0006-8527
Prezență online
Site webwww.boxofficepro.com

Boxoffice Pro este o revistă de cinema axată pe afacerile proprietarilor de cinematografe, care este publicată de compania BoxOffice Media LP.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Revista a fost înființată în 1920[2] sub numele de The Reel Journal, a fost redenumită Boxoffice în 1931[3] și continuă să apară și în prezent, fiind destinată proprietarilor de cinematografe și profesioniștilor din industria filmului. În 2019 a fost redenumită Boxoffice Pro.

Boxoffice Pro este publicația oficială a National Association of Theatre Owners (Asociația Națională a Proprietarilor de Ciematografe),[4] asumându-și acest rol începând din 2006.[5] În 1937 a început să publice rapoarte ale vânzărilor de bilete din cinematografele americane; ea a încetat să mai publice recenzii de filme în 2012.[2]

Revista a fost publicată inițial în fiecare sâmbătă de compania Associated Publications.[6] Randamentul la box-office a fost exprimat ca procent din randamentul total, care a fost considerat 100%.[7] Un supliment numit Barometer a fost publicat în luna ianuarie și a inclus o situație globală, precum și randamentul filmelor difuzate în acel an.[8]

În 2015, grupul francez Webedia⁠(d) a anunțat achiziționarea grupului Côté Ciné, care era, începând din 2014, proprietarul revistei Boxoffice.[9][10] În martie 2018 revista franceză Côté Cinéma a devenit versiunea franceză a revistei Boxoffice și a lansat marca Boxoffice în Uniunea Europeană.[11]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ The ISSN portal 
  2. ^ a b Matt Singer (). „Boxoffice Magazine Stops Publishing Film Reviews”. IndieWire. Accesat în . 
  3. ^ Charles R. Acland (). Screen traffic: movies, multiplexes, and global culture. Duke University Press, 2003. p. 8. ISBN 0-8223-3163-2. 
  4. ^ „Publications”. National Association of Theatre Owners. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Goodbye In Focus, Christopher Campbell, Cinematical
  6. ^ „They Find Warner Guilty”. BoxOffice. . p. 3. Accesat în . 
  7. ^ "A Man's Castle" Reissue Proves Best Draw”. BoxOffice. . p. 32. Accesat în . 
  8. ^ „BoxOffice Barometer A Review of 1947 A Preview of 1948”. Accesat în . 
  9. ^ „Webedia se renforce dans le cinéma”. Les Echos (în franceză). . Accesat în . 
  10. ^ „Introducing BoxOffice Global Entertainment: A Global Digital Media Player For The Film Industry”. Boxoffice. . Accesat în . 
  11. ^ „Côté Cinéma, le magazine des professionnels du cinéma, devient BoxOffice France”. fr.webedia-group.com (în franceză). Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]