Bota, Bacău

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bota
—  sat  —
Bota se află în Județul Bacău
Bota
Bota
Bota (Județul Bacău)
Localizarea satului pe harta județului Bacău
Coordonate: 46°31′16″N 27°8′28″E ({{PAGENAME}}) / 46.52111°N 27.14111°E

Țară România
Județ Bacău
ComunăUngureni


Fus orarEET (+2)
 - Ora de vară (DST)EEST (+3)
Cod poștal607648
Prefix telefonic+40 x34 [2]

Prezență online

Bota este un sat în comuna Ungureni din județul Bacău, Moldova, România. Deși dispărut, el încă apare în legea administrației locale din România. Initial comuna se numea Lecca, numele boierului care detinea satele din zona, printre care si Bota, sat exclusiv formati din tigani, care primisera dreptul de la boier sa isi construiasca bordeie in acea zona si sa stapaneasca cate o bucatica de pamant. Tiganii erau folositi la curtea boierului si la muncile campului, conform marturiilor celor batrani, ca peste tot in acele vremuri. Tiganii din Bota s-au relocat treptat in satele Zlatari si in Ungureni, ultimele ramasite fiind datate acum jumatate de veac.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Recensământul Populației și al Locuințelor 2002 - populația unităților administrative pe etnii”. Kulturális Innovációs Alapítvány (KIA.hu - Fundația Culturală pentru Inovație). Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ x indică operatorul telefonic: 2 pentru Romtelecom și 3 pentru alți operatori de telefonie fixă

BC Acest articol despre o localitate din județul Bacău este deocamdată un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui.