Biblioteca Digitală din Valencia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Biblioteca Digitală din Valencia (Bivaldi) este un depozit cu acces deschis care își propune să digitalizeze lucrările importante ale patrimoniului bibliografic din Valencia, pentru a facilita conservarea și difuzarea acestora. Proiectul a inceput in anul 2001 si a fost dezvoltat de Biblioteca Valenciana.

Caracteristici[modificare | modificare sursă]

În Bilioteca Digitală din Valencia, au loc lucrările literare și științifice din Valencia, cele mai relevante și semnificative, precum și cele care sunt de interes pentru dezvoltarea cercetării științifice asupra literaturii și a patrimoniului Cultural din Valencia.

Bilioteca Digitală din Valencia permite consultarea nu numai a lucrărilor digitalizate, de asemenea, transcrieri, traduceri, bibliografii, studii de specialitate privind unele lucrări și imprimantele lor, biografii de autori, printre altele. De asemenea, antreul "Bibliotecas de autor" ofera mai multe secțiuni concentrându-se pe studiul autorilor proeminenți și intelectuali Valencians (Ausias March, Vicente Blasco Ibánez, Joan Lluís Vives, Gregorio Mayans, printre altele).

În aceste cazuri, acesta a încercat să compileze informații biografice, studii ale propriilor lor opere și lucrări ale acestor autori. Bilioteca Digitală din Valencia participă la proiecte naționale, cum ar fi Biblioteca Virtual del Patrimonio Bibliográfico, Hispana sau internaționale cum ar fi La Biblioteca Digital Europea (Europeana). În prezent, Biblioteca are aproape 6.000 de lucrări și documente, care acoperă perioada cuprinsă între secolul al XIII-lea și al XXI-lea.

Bivaldi foloseste aplicația DigiBib, bazată pe administrarea al înregistrărilor bibliografice, adaptată la cerințele  de MARC 21, XML, RDF Dublin Core, METS, EDM 5.2.4 (Europeana de date model) și LOD (Linked Open Data).

Legături externe[modificare | modificare sursă]

https://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Archivos_de_Espa%C3%B1a

http://bv.gva.es/screens/biblioteca_val.html Arhivat în , la Wayback Machine.