Bible Belt

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bible Belt
—  regiune geografică  —
Regiunea care se descrie de obicei prin termenul „Bible Belt”
Regiunea care se descrie de obicei prin termenul „Bible Belt”

State Alabama
 Arkansas
 Georgia
 Kentucky
 Louisiana
 Mississippi
 North Carolina
 Oklahoma
 South Carolina
 Tennessee
 Texas
 Virginia
 West Virginia

și părți din:

 Florida
 Illinois
 Iowa
 Indiana
 Kansas
 Missouri
 New Mexico
 Ohio

Prezență online

Bible Belt este un termen care se referă o regiune din sudul Statelor Unite, în care creștinismul social conservator joacă un rol important atât în societate, cât și în politică, iar numărul celor care participă la slujbe⁠(d) este mai ridicat decât media țării indiferent de confesiune. Regiunea este diferită de diversitatea religioasă prezentă în vestul mijlociu și în regiunea marilor lacuri⁠(d) sau în regiunea mormonă din Utah și sudul statului Idaho.

În timp ce statele cu cel mai mare procent de locuitori nereligioși sunt situate în regiunile din vest și New England (în Vermont fiind cel mai ridicat procent, 37%), în statul Alabama doar 12% se identifică astfel[1], iar Tennessee are cel mai mare număr de protestanți, 52%.[2] Influența evanghelică este foarte puternică în nordul Georgiei, Tennessee, Alabama, Mississippi, Carolina de Nord, Virginia, Virginia de Vest, regiunea superioară⁠(d) a Carolinei de Sud și estul statului Texas.

Jurnalistul și comentator HL Mencken menționează termenul în 1924 când declara pentru Chicago Daily Tribune cu privire la procesul Scopes că „Vechiul joc, bănuiesc, se va desfășura în Bible Belt”.[3] În 1927 Mencken a susținut că el a inventat termenul.[4] Acesta este folosit și în alte țări pentru a denota regiunile în care populația este foarte religioasă.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „The Unaffiliated”. Pew Research Center's Religion & Public Life Project. . 
  2. ^ „Adults in Tennessee”. Pew Research Center's Religion & Public Life Project. . 
  3. ^ Fred R. Shapiro (ed.). Yale Book of Quotations. Yale University Press (2006). ISBN: 978-0-300-10798-2.
  4. ^ H. L. Mencken letter to Charles Green Shaw, 1927 Dec. 2 . Charles Green Shaw papers, Archives of American Art, Smithsonian Institution. See also, http://www.lettersofnote.com/2011/06/human-race-is-incurably-idiotic.html Arhivat în , la Wayback Machine.