Bianca Belair

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Bianca Belair

Belair in June 2018
Date personale
Nume la naștereBianca Nicole Blair[1][2][3]
Născută (35 de ani)[1]
Knoxville, Tennessee, SUA[1]
Căsătorită cuMontez Ford (c. 2018)
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiewrestler profesionist[*] Modificați la Wikidata
Activitate
Nume în ringBianca Belair[4]
Bianca Blair[5]
Binky Blair[6]
Înălțime oficială5 ft 7 in[4]
Antrenat deSara Del Rey[5]
WWE Performance Center[7]
Debut  (2016-09-26)[5]
Prezență online

Bianca Blair Crawford[8][9] (născută Bianca Nicole Blair; n. , Knoxville, Tennessee, SUA) este o luptătoare profesionistă americană. În prezent este semnată cu WWE, unde evoluează în brandul Raw sub numele de ring Bianca Belair, unde este actuala campioană feminină din Raw după ce a învins-o pe Becky Lynch la WrestleMania 38.

Fostă atletă de atletism, Belair și-a făcut debutul în wrestling în NXT, unde a concurat pentru Campionatul feminin din NXT în mai multe ocazii. După ce a fost transferată la SmackDown, a câștigat meciul feminin Royal Rumble din 2021, devenind a doua superstar afro-americană după The Rock care câștigă un meci Royal Rumble. A câștigat campionatul SmackDown Women's Championship împotriva lui Sasha Banks la WrestleMania 37, un meci care a marcat a doua oară când femeile încheie o noapte de WrestleMania. În 2021, a fost clasată pe locul 1 în lista de 150 de luptătoare de către Pro Wrestling Illustrated (PWI).

Titluri și realizări[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c „Bianca Blair – 2012–13 Track & Field / XC Roster – University of Tennessee Athletics”. www.utsports.com. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „WWE Performance Center welcomes new class of recruits”. WWE. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Bianca Belair finally celebrates her college graduation”. Arhivat din original la . Accesat în – via www.youtube.com. 
  4. ^ a b c „Bianca Belair”. WWE. Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ a b c „Bianca Belair – Cagenatch – The Internet Wrestling Database”. www.cagematch.net. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „NXT Cocoa, FL, live results: Bobby Roode makes his Florida NXT debut”. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ WWE Performance Center welcomes new class of recruits Arhivat în , la Wayback Machine. (April 12, 2016) wwe.com
  8. ^ „Bianca Blair Crawford Makes History at Wrestlemania”. University of Tennessee Knoxville News (în engleză). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ Sam, Doric (). „At 'WrestleMania 37,' Sasha Banks and Bianca Belair are embracing history”. Andscape (în engleză). Arhivat din original la . Accesat în . When the segment ended, Belair, whose real name is Bianca Blair Crawford,... 
  10. ^ Bianca Blair, Česko-Slovenská filmová databáze