Benjamin Salisbury

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Benjamin Salisbury
Date personale
Născut (43 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Minneapolis, Minnesota, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațieactor
actor de televiziune[*]
actor de film
actor de voce[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materAmerican University[*][[American University (private liberal arts and research-based university in Washington, D.C., USA)|​]]
Wayzata High School[*][[Wayzata High School (high school in Plymouth, Hennepin County, Minnesota)|​]]

Benjamin David Salisbury (n. , Minneapolis, Minnesota, SUA) este un actor și dansator american. Acesta este cunoscut pentru rolul lui Brighton Sheffield⁠(d) în sitcomul CBS Dădaca din 1993 până în 1999.

Biografie[modificare | modificare sursă]

S-a născut în Minneapolis, Minnesota pe 19 octombrie 1980, fiul lui David Arthur Salisbury și al lui Mindy Jo (născută Schneidewind) Salisbury. În 1998, a absolvit liceul Wayzata⁠(d)[2] din Plymouth, Minnesota⁠(d) și s-a înscris la Universitatea Americană⁠(d) din Washington, D.C..[necesită citare]

Un dansator desăvârșit, Salisbury obișnuia adesea să danseze pentru publicul serialului Dădaca rutine improvizate în pauzele de filmare.

Salisbury l-a interpretat pe fiul lui Martin Short în filmul Capitanul Ron⁠(d) din 1992 și a apărut în Echipa de hochei 3⁠(d) (1996) în rolul unui crainic sportiv.

Benjamin a realizat dublajul pentru personajul Tin Boy în serialul The Oz Kids⁠(d) din 1996.[3]

Salisbury a concurat în emisiunea Jeopardy! într-un episod special intitulat Teen Celebrity Jeopardy” împotriva lui Kirsten Dunst și Joseph Gordon-Levitt.[4] Salisbury a câștigat cu 1 dolar, dar a primit 15.000 dolari pentru organizația sa de caritate, în timp ce Dunst și Levitt au primit fiecare 10.000 dolari pentru campaniile lor.

A participat la reuniunea din 2004 a distribuției serialului Dădaca intitulată The Nanny Reunion: A Nosh to Remember⁠(d).

În 2005, a avut un rol minor în calitate de expert în trenuri în episodul „Sabotage⁠(d)” din serialul Numerele. În august 2006, Salisbury a apărut în reclamele Domino's Pizza⁠(d).[5]

Din februarie 2017, Salisbury lucrează la Universal Studios Hollywood ca director de operațiuni pentru parc.[6]

Salisbury a fost căsătorit cu Kelly Murkey din 2006. Cei doi au 3 copii. O fiică născută în 2008 și 2 fii născuți în 2013, respectiv 2016.[necesită citare]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Benjamin Salisbury, Česko-Slovenská filmová databáze 
  2. ^ „Benjamin Salisbury - Believe it or not, he was once a homeless young boy - An Interview Conducted by CBN.com”. geocities.ws. Accesat în . 
  3. ^ „The Oz Kids (1996) - Full Cast & Crew”. imdb.com. Accesat în . 
  4. ^ „Benjamin Salisbury”. j-archive.com. Accesat în . 
  5. ^ Coy, Bronte (). „18 years on, the stars of The Nanny look very different”. news.com.au. Accesat în . 
  6. ^ Rubin, Judy (). „TEA leadership meets in Universal City for 2017 Strategic Planning Meeting”. TEA Connect Blog. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]