Because of You (cântec de Kelly Clarkson)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Because of You
Because of You Single.PNG
Single de Kelly Clarkson
Lansare 28 august, 2005
Înregistrare 2004 - 2005
Gen pop rock
Durată 3:39
Casă de discuri RCA
Cronologie – Kelly Clarkson
Behind These Hazel Eyes
(2005)
Because of You Walk Away
(2008)

Because of You” este o piesă compusă de interpretata de muzică pop-rock Kelly Clarkson. Cântecul reprezintă cel de-al patrulea single extras de pe albumul Breakaway.

In 2007, Clarkson a reînregistrat piesa impreuna cu Reba McEntire pentru albumul Reba:Duets. Această versiune a fost lansată în vara lui 2007, atingând pozitia cu numărul 2 in topul Billoard Hot Country Sogs, devenind primul intrare oficială a interperei în acel top.

Conținut[modificare | modificare sursă]

Este vorba despre cicul unor familii, ca atunci când te porti în acelasi mod în care parinții se comprtau cu tine iar apoi copii tăi se comportă in acelasi mod în care te compoți cu ei, si se rezuma la ruperea acestui ciclu dacă acesta nu este unul bun[...] Este unul dintre acele cântece in care fiecare se poate gasi, însă nu esti fericit din cauza asta. Este un cântec foarte drag pentru mine. In mod clar, acum suntem foarte diferiti față de perioada când eram mici. Și este important pentru oameni să înteleagă formele crude de sentimente care se întâmplă in viață. Viața este dificilă uneori, de aceea este important de arătat ceea e cred eu.

—Kelly Clarkson, MTV News[1]

Sursă de inspirație[modificare | modificare sursă]

Clarkson a scris versurile si linia melodică pentru "Because of You" la vârsta de 16 ani pentru a exprima stresul emoțional pe care îl trăia ca urmare a divorțului părinților ei. Clarkson a afirmat că, deși a crescut și a depăsit durerea de atunci, încă se poate regăsi în versurile triste ale "Because of You".[necesită citare]

Câțiva ani mai târziu, când i-a întâlnit pe Moody și Hodges, Clarkson i-a întrebat dacă pot scrie, împreună cu ea, câteva cântece. De asemenea le-a cerut să aducă într-o formă potrivită "Because of You" pentru albumul Breakaway, însă a spus că ar înțelege dacă nu le va place melodia si vor vrea să compună un alt cântec împreună cu ea. În fapt, și Moody și Hodges au fost impresionați de cântec si, împreună cu Clarkson, au adus cântecul în forma lui finală.

Clarkson a afirmat că a oferit cîntecul pentru primul ei album, Thankful, însă casa de discuri nu a acceptat să fie inclus pe album. Aceeși problemă a a aparut si la lansarea celui de-al doilea album, însă, în final, melodia a aparut pe albumul respectiv, Breakaway.

Topuri[modificare | modificare sursă]

Chart (2005) Peak
position
U.S. Billboard Hot 100 7
U.S. Billboard Pop 100 2
U.S. Billboard Adult Contemporary 3
U.S. Billboard Hot Dance Airplay 3
U.S. Billboard Hot Dance Club Play 24
U.S. ARC Weekly Top 40 1
Australian ARIA Singles Chart 4
Austria Singles Chart 3
Belgium Ultratop 50 5
Canadian BDS Airplay Hits Chart 2
Dutch Top 40 1
European Singles Chart 1
French Singles Chart 13
German Singles Chart 4
Irish Singles Chart 5
Israeli Singles Chart 1
Indonesian Airplay Chart 1
Mexican Top 100 Singles Chart[2] 1
Swiss Singles Chart 1
UK Singles Chart 7

Referințe[modificare | modificare sursă]