B.A.P (Trupă sud-coreeană)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

B.A.P (În coreeană: 비에이피, prescurtare de la Best Absolute Perfect) este un grup sud-coreean de șase băieți,

B.A.P
B.A.P at KCON 2012 (2).jpg
B.A.P la KCON 2012
Date personale
Alte numeB.A.P (Best Absolute Perfect)
OrigineSeoul, Coreea de Sud
Gen muzicalK-pop, hip hop, R&B, rock
Ani de activitate2012-prezent
Case de discuri
Membri
Bang Yongguk

Kim Himchan

Jung Daehyun

Yoo Yongjae

Moon JongUp

Choi Junhong (Zelo)
Prezență online

format în 2011 sub agenția TS Entertainment. Pe 26 ianuarie 2012, B.A.P și-au făcut debutul cu melodia de debut "Warrior", urmată delansarea EP-ului de debut, Warrior, în februarie 2012. Fanii trupei se numesc BABYz.

Carieră[modificare | modificare sursă]

2011: Pre-debut[modificare | modificare sursă]

B.A.P s-au format și au început să promoveze în a doua jumătate a anului 2011, începând cu Yong Guk , cel care deține rolul de lider al grupului. El a semnat cu TS Entertainment și a cântat alături de colega de agenție, Song Jieun, în melodia "Going Crazy". El a debutat solo pe 11 august 2011 cu melodia 'I Remember', în colaborare cu Yang Yo-seob din B2ST. Un al doilea membru, Kim Himchan, un ulzzang multi-instrumentist, a fost prezentat publicului prin rolul de MC la un show muzical de pe MTV Korea, numit "The Show". Și, în cele din urmă, pe 23 noiembrie 2011, Zelo, cel de-al treilea membru al B.A.P a fost introdus publicului, acesta având o colaborare cu colegul său Bang Yongguk, sub numele Bang & Zelo. Ei au lansat o melodie intitulată "Never Give Up".

B.A.P la K-POP World Festival 2012

2012: Warrior, Power, No Mercy, Crash și Stop It[modificare | modificare sursă]

În ianuarie 2012, grupul a început un reality show, Ta Dah, It's B.A.P, care a rulat pe SBS MTV . Show-ul s-a focusat pe modul în care cei șase membri joacă rolul unor extratereștrii de pe o altă planetă care lucrează împreună pentru a debuta drept B.A.P și pentru a invada Pământul pentru a-și salva planeta lor, Planeta Mato.

Pe 25 ianuarie 2012, melodia de debut a grupului, Warrior", a fost lansată iar MTV Korea a descris-o ca fiind "puternică și carismatică". În plus, Nancy Lee de la News World a scris "Pare că B.A.P vrea să se diferențieze de celelalte grupuri cu imagine drăguță care domină momentan scena K-popului, cu o imagine dură, de băieți răi, lovind mașini, geamuri, știți, ceea ce băieți răi fac." Pe 3 februarie 2012, în Coreea de Sud, Warrior a debutat în clasamentul Billboard, World Album Chart, pe poziția cu numărul 10. În Coreea de Sud, Warrior s-a vândut în peste 10,000 de exemplare în numai două zile de la lansare.

B.A.P la KCON 2012

În martie 2012, B.A.P a lansat o nouă melodie, Secret Love. Pe 16 aprilie 2012, TS Entertainment a anunțat că B.A.P vor avea o revenire cu un nou album pe 27 aprilie 2012. "Power" a fost lansată în aprilie alături de un album single cu același nume, Power. Odată cu lansarea albumului, acesta a vândut în întregime prima linie de distribuție de 30,000 exemplare. Albumul a fost bine primit și la fel ca și predecesorul său, Power a debutat, de asemenea, cu numărul 10 în Billboard World Albums Charts.

Primul mini-album B.A.P, No Mercy, a fost lansat digital pe 19 iulie și fizic pe 24 iulie sub agenția TS Entertainment. Pe 30 august 2012 versiunea reîmpachetată a EP-ului, denumită Crash, a fost lansată. Pe 23 octombrie, B.A.P au lansat cel de-al treilea album single, numit "Stop It", alături de un videoclip postat pe canalul oficial de YouTube al TS Entertainment

2013: One Shot și debutul în Japonia[modificare | modificare sursă]

B.A.P la K-Pop World Festival 2013 în Changwon

În februarie ei au început să lanseze materialul pentru cel de-al doilea EP, One Shot. Pe 21 februarie 2013, EP-ul a fost clasat No. 1 în topul'World Album' de la Billboard.

Pe 28 iulie 2013, TS Entertainment a anunțat că grupul va lansa cel de-al treilea EP, Badman, pe 6 august 2013. Agenția a declarat că trupa va promova trei cântece de pe materialul discografic și anume "Coffee Shop", "Hurricane" și "Badman".

În mai, King Records, agenție japoneză, a semnat cu grupul. Ei au lansat primul videolip oficial japonez, Warrior, pe YouTube pe 13 septembrie 2013, iar albumul și single-ul au fost lansate oficial pe 9 octombrie 2013.

Ei au lansat de asemenea videoclipul pentru cel de-al doilea single japonez, One Shot, și au fost lăudați pentru abilitățile lor de a cânta și a face rap într-o limbă străină.

2014: First Sensibility, B.A.P Unprugged2014 și procesul[modificare | modificare sursă]

La mijlocul lui ianuarie, TS Entertainment a confirmat planurile trupei, acelea în care ei sunt programați pentru o revenire cu primul album întreg de studio, intitulat ''First Sensibility''. Conținând 13 cântece, a mai fost confirmat faptul că melodia de titlu se va numi "1004 (Angel)", iar revenirea este setată pentru 3 februarie. Odată cu lansarea albumului, acesta a stat în fruntea topului Billboard World Album arătând popularitatea internațională a trupei. În Coreea, First Sensibility a stat în vârful topurilor lunare Hanteo și Gaon pentru februarie. Acest album a adus trupei prima victorie la un show muzical la Show Champion cu "1004 (Angel)". Ei au mai câștigat de două ori cu "1004 (Angel)", dovedint succesul cântecului. B.A.P au lansat cel de-al treilea single japonez, No Mercy, pe 3 aprilie, melodie care a ajuns pe locul 2 în topul Oricon Daily Single. Au reușit să ajungă pe locul doi și în topul săptămânal al Oricon.

După promovările de succes ale "1004 (Angel)", B.A.P au început turneul B.A.P Live On Earth Continental Tour cu un concert de două zile în Seoul. Acesta a fost cel de-al doilea concert solo al trupei în Coreea la numai doi ani de la debut. Se estimează că peste 20,000 fani din întreaga lume au fost capabili să se bucure de concert alături de B.A.P. B.A.P au susținut un total de 23 de concerte în orașe din Statele Unite, Asia, Australia și Europa.

În timpul turneului, B.A.P au făcut un cadou special fanilor lansând ''B.A.P Unplugged 2014''.

Pe 11 august, B.A.P au lansat cel de-al patrulea single japonez, "Excuse Me". În octombrie trupa a anunțat un prim album întreg japonez ce avea să conțină noi cântece dar și alte hituri deja lansate în țara niponă. De asemenea agenția trupei a anunțat și un turneu în America de Sud în luna noiembrie, urmat de unul în Japonia în luna decembrie. TS Entertainment a anunțat pe 27 octombrie anularea turneului din America de Sud pentru ca trupa să se poată odihni.

Pe 27 noiembrie 2014, a fost anunțat faptul că grupul a înaintat un proces împotriva agenției lor pentru a-și încheia contractul. Motivul a fost nerespectarea condițiilor din contract de către agenție și distribuția profitului. În următoarea zi, TS Entertainment a ținut o conferință de presă spunând că acuzațiile nu sunt adevărate, spunând că "nu au existat astfel de tratamente către artiști și nici clauze nedrepte în contract." Dar, TS Entertainment au fost provocați în momentul în care B.A.P au lansat o altă declarație în care dezvăluiau lipsa de responsabilitate.

2015: Revenirea la TS și comeback-ul[modificare | modificare sursă]

Pe 1 august B.A.P s-au reîntors la TS Entertainment, cele două părți ajungând la un consens.

B.A.P și-au făcut revenirea cu mini albumul Matrix și melodia de titlu "Young, Wild & Free". Au început promovările albumului prin showcase-ul BAP 151115 pe data de 15 noiembrie 2015. Videoclipul pentru "Young, Wild & Free" și lansarea Matrix au avut loc la miezul nopții pe 16 noiembrie.

La exact un an după începutul procesului cu TS Entertainment, pe 27 noiembrie, trupa a câștigat primul premiu la "Music Bank" cu promoțiile pentru "Young, Wild & Free".

2016: CarnivalBest. Absolute. Perfect, Turneul Live On Earth 2016 , Put 'Em UpNoir and Fly High[modificare | modificare sursă]

B.A.P au anunțat o revenire, un nou concert solo și un turneu mondial pentru anul 2016. Aceștia vor lansa cel de-al cincelea mini album CARNIVAL pe 22 februarie, iar pe 20 februarie vor susține cel de-al treilea concert solo în Seoul.

Concertul din Seoul a dat startul celui de-al treilea turneu mondial "B.A.P LIVE ON EARTH 2016 WORLD TOUR AWAKE". Pe 30 martie, B.A.P au lsant primul album întreg în Japonia, "Best.Absolute.Perfect", album care a conțonut melodia de titlu "Kingdom", alături de alte două melodii originale japoneze, "Back In Time" și "New World". Pe 13 iulie, în plin turneu, ei au lansat un nou album single, versiunea japoneză a "Feel So Good".

Turneul a fost susținut în 16 țări și 25 de orașe cu un total de 29 de concerte. Pe data de 6 și 7 august aceștia au susținut un ultim concert în Seoul pentru a încheia turneul din 2016. Înainte de concert trupa a dezvăluit că vor reveni pe 8 august cu un nou album single intitulat "PUT' EM UP".

În noiembrie B.A.P au revenit cu al doilea album de studio, Noir, alături de videoclipul pentru "Skydive". Pe 18 noiembrie videoclipul pentru al 6-lea single japonez, Fly High, a fost publicat pe contul de YouTube, iar lansarea fizică a avut loc pe 7 decembrie. Albumul a inclus și melodia "Fire Flame" și versiunea japoneză a melodiei "With You".

Liderul Bang Yongguk nu a participat la promovarea albumului Noir din cauza diagnosticării cu atacuri de panică.

Artistic[modificare | modificare sursă]

Stilul muzical și imaginea[modificare | modificare sursă]

MTV Korea i-au numit pe B.A.P "un grup versatil". Cu privire la prestațiile lor live, Yun Seong Yeol de la Star News Korea a comentat, "Ei deja au dovedit că ceea ce arată pe scenă este foarte distinctiv. Dansul perfect de grup, carisma puternică, rappul crud al lui Bang Yongguk și rappul rapid al lui Zelo sunt în perfectă armonie. Și vocile grozave ale lui Daehyun și Youngjae în prestațiile lor ating apogeul. Ca și beneficiu la mișcările lor agresive, prestațiile lor sunt foarte intense. Chiar și grupurile de top ar trebui să le dea atenție." În timpul zilelor de debut toți cei șase membri și-au vopsită părul blond platinat. Ei au participat personal în asamblarea scenelor lor, conceptul și de asemenea compoziția și scrisul melodiilor de pe album, astfel încât să își arăte adevărata culoare. Membrul Yoo Youngjae a comentat "Am vrut să prevenim diferența dintre noi, pentru că am vrut o imagine de 'echipă'pe scenă." Când au fost întrebați despre cea mai mare diferență dintre B.A.P și alte grupuri de idoli Yong Guk a comentat "Suntem virili. Când privim dansurile pe care multe grupuri de idoli le dansează, există o mulțime de mișcări unde versurile ies în evidență. Așa că există momente în care ei arată mai drăgălași când dansează în grup, dar în contrast, noi am vrut să exprimăm o latură puternică. De aceea cred că arătăm mult mai diferit. Și stilul nostru muzical și de asemenea felul în care ne îmbrăcăm."

Influențele[modificare | modificare sursă]

Liderul Bang Yong Guk, spunând despre pasiunea lui pentru Muzica African-Americană a spus, "Suntem ca și o foaie albă acum, pe care pot exista orice fel de desene. În contrariu, muzica noastră este neagră. Toți membri iubesc muzica African-Americană ca și cum ar avea sufelt. Dacă ar fi să mă nasc din nou, aș vrea să mă nasc drept un African-American și să fac muzică". Yong Guk și Zelo sunt fani ai 50 Cent, P.Diddy, Pharrel și alți rapperi. Pe lângă a fi un rapper, Yong Guk este de asemenea un scriitor de cântece, participând la compunerea tuturor melodiilor B.A.P de pe albumul de debut, Warrior. Kim Himchan este un multi-instrumentist și este influențat de muzica tradițională coreeană. Himchan cântă la diferite instrumente tradiționale coreene precum daegeum (un fel de flaut), jaggu (tobe tradiționale), kkwaenggwari și Jjing. De asemenea el cântă și la chitară și pian. Jung Daehyun este influențat de stilul R&B și îl citează pe Shin Young Jae ca și influență muzicală. Yoo Youngjae este insluențat de R&B și muzica neo soul. Citează Music Soulchild și Jay Park drept influențe muzicale. Moon Jongup este influențat de dance, Hip-Hop și R&B. El îl citează pe Chris Brown drept influență majoră și drept unul dintre idoli săi în cântat și dansat. Zelo este influențat de Hip-Hop și R&B și spune despre will.i.am și Kanye West ca fiind modelele sale. Ca și preferințe în materie de artiști coreeni toți cei șase membrii și-au arătat interesul pentru Jay Park și au declarat că le-ar plăcea să colaboreze cu acesta.

Concerte și turnee[modificare | modificare sursă]

Discografie și alte lansări[modificare | modificare sursă]

Albume de studio[modificare | modificare sursă]

Titlu Detalii
Coreene
''First Sensibility''
 • Lansare: 4 februarie 2014
 • Agenție: TS Entertainment, LOEN Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
''Noir''
 • Lansare: 7 noiembrie 2016
 • Agenție: TS Entertainment, LOEN Entertainment
 • Format: CD x 7 versiuni, descărcare digitală
Japoneze
"Best.Absolute.Perfect."
 • Lansare: 30 martie 2016
 • Agenție: King Records
 • Format: CD, CD+DVD, descărcare digitală

Extended plays[modificare | modificare sursă]

Titlu Detalii
''No Mercy''
 • Lansare: 19 iulie 2012
 • Re-lansare (drept Crash): 30 august 2013
 • Agenție: TS Entertainment, LEON Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
''One Shot''
 • Lansare: 13 februarie 2013
 • Agenție: TS Entertainment, LEON Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
''Badman''
 • Lansare: 6 august 2013
 • Agenție: TS Entertainment, LEON Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
"Matrix"
 • Lansare: 16 februarie 2015
 • Agenție: TS Entertainment, LEON Entertainment
 • Format: CD x 7 versiuni, descărcare digitală
"CARNIVAL"
 • Lansare: 22 februarie 2016
 • Agenție: TS Entertainment, LEON Entertainment
 • Format: CD x 2 versiuni, descărcare digitală

Albume single[modificare | modificare sursă]

Titlu Detalii
''Warrior''
 • Lansare: 26 ianuarie 2012
 • Agenție: TS Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
''Power''
 • Lansare: 27 aprilie 2012
 • Agenție: TS Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
''Stop It''
 • Lansare: 23 octombrie 2012
 • Agenție: TS Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
''B.A.P Unplugged 2014''
 • Lansare: 10 iunie 2014
 • Agenție: TS Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală
''PUT' EM UP''
 • Lansare: 08 august 2016
 • Agenție: TS Entertainment
 • Format: CD, descărcare digitală

Albume single în Japonia[modificare | modificare sursă]

Titlu Detalii
''Warrior''
 • Lansare: 9 octombrie 2013
 • Agenție: King Records
 • Format: CD x 3 versiuni, descărcare digitală
''One Shot''
 • Lansare: 13 noiembrie 2013
 • Agenție: King Records
 • Format: CD x 3 versiuni, descărcare digitală
''No Mercy''
 • Lansare: 2 aprilie 2014
 • Agenție: King Records
 • Format: CD x 3 versiuni, descărcare digitală
''Excuse Me''
 • Lansare: 3 septembrie 2014
 • Agenție: King Records
 • Format: CD x 3 versiuni, descărcare digitală
''Feel So Good''
 • Lansare: 13 iulie 2016
 • Agenție: King Records
 • Format: CD x 2 versiuni, descărcare digitală
''FLY HIGH''
 • Lansare: 7 decembrie 2016
 • Agenție: King Records
 • Format: CD x 3 versiuni, descărcare digitală

|}

DVD-uri[modificare | modificare sursă]

Titlu Detalii
''1st ADVENTURE: 10,000 MILES IN AMERICA''
 • Lansare: 11 noiembrie 2013
''LIVE ON EARTH PACIFIC TOUR''
 • Lansare: 25 decembrie 2013
''2nd ADVENTURE:30,000 MILES ON EARTH''
 • Lansare: 2 iulie 2014
''WARRIOR BEGINS: 1st JAPAN TOUR''
 • Lansare: 8 octombrie 2014

Photobooks[modificare | modificare sursă]

Titlu Detalii
''Recording Take 1''
 • Erele Warrior și Secret Love
 • Lansare: 23 aprilie 2012
''Recording Take 2''
 • Era Power
 • Lansare: 9 iulie 2012
''Recording Take 3''
 • Erele No Mercy, Stop It, Rain Sound și One Shot
 • Lansare: 21 iunie 2013
''Recording Take 4''
 • Erele Badman și First Sensibility
 • Lansare: 23 aprilie 2014

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

Asia Artist Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2016 B.A.P Best Entertainer Award (Categoria bărbați) Câștigat

GAON Chart K-Pop Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2013 B.A.P Best Male Rookie Câștigat
2013 B.A.P World Rookie Câștigat

Golden Disk Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2012 B.A.P Popularity Award Nominalizare
New Rising Star (Digital) Câștigat
Single Album Award Nominalizare
2013 Badman Song Award Nominalizare
B.A.P Popularity Award Nominalizare

Melon Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2012 B.A.P Rookie of the Year (Bărbați) Câștigat

Mnet Asian Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2012 B.A.P Mnet PD's Choice Award Câștigat
Best New Male Artist Nominalizare
Artist Of The Year Nominalizare

Seoul Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2012 B.A.P Best New Artist Câștigat
2013 One Shot Bonsang Award Câștigat
B.A.P Popularity Award Nominalizare
Rookie of the Year Câștigat

MTV Europe Music Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2013 B.A.P Best Korean Act Nominalizare
2014 B.A.P Best Korean Act Câștigat
Best Japan and Korea Act Câștigat
Best Worldwide Act Nominalizare
2016 B.A.P Best Korean Act Câștigat

Golden Disk Awards Taiwan[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2013 One Shot Vânzarea a mai mult de 5,000 de albume Câștigat

Japan Gold Disk Awards[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
2014 B.A.P Best New Artist Câștigat
Best 3 New Artists Câștigat

Alte Premii[modificare | modificare sursă]

Coreea[modificare | modificare sursă]

Internațional[modificare | modificare sursă]

An Artistul Nominalizat Premiu Rezultat
Arirang Simply Kpop
2012 B.A.P 2012 Super Rookie Idol Câștigat
SBS MTV Best of Best
2012 B.A.P Best New Artist Câștigat
Power Best Dance Video Nominalizare
2013 B.A.P Best Male Group Nominalizare
SimSimTaPa Awards
2012 B.A.P Best Condition Câștigat
Best Live Câștigat
Show Champion Awards
2012 B.A.P Best New Male Artist Câștigat
Most Appearances Câștigat
Best Audience Moment Câștigat
2013 Creative Brand Awards
2013 B.A.P 2013 Entertainment Award Câștigat
KMC Radio Awards
2014 B.A.P Artist of the Year Câștigat
Best Fandom Câștigat
Best European Concert Câștigat
2015 MATRIX Album of the Year Câștigat
Young, Wild & Free Best Music Video Câștigat
B.A.P Best Fandom Câștigat
Comeback of the Year Nominalizare
Koreanupdates Awards
2012 B.A.P Best Male Group Câștigat
Album of the Year Câștigat
2015 B.A.P Album of the Year Câștigat
Best Male Group Câștigat
Jpop Asia Music Awards (Japonia)
2012 B.A.P New Artist/Band of 2012 Câștigat
Most Promising Artist/Band Câștigat
Yin Yue Tai's V-Chart Awards
2013 B.A.P Best New Artist Câștigat
Allkpop Awards
2012 B.A.P Best Rookie Awards Câștigat
Best Music Video Nominalizare
Best Live Nominalizare
Soompi France Awards
2012 B.A.P Male Rookie of the Year Câștigat
Eat Your Kimchi Awards
2012 B.A.P Best Rookie Group of the Year Câștigat
Best Aegyo Câștigat
2013 B.A.P Best Male Group Câștigat
One Shot Best Music Video Câștigat
DIG IT! DIG IT! K-POP Awards (Japonia)
2013 B.A.P Best (Japanese Debut) Newcomer) Câștigat
Remarkable Awards 2013 (Germania)
2012 No Mercy Song of the Year Câștigat
2013 B.A.P Best Mini Album Câștigat
Song of the year Câștigat
Remarkable Artist of the Year Câștigat
European So-Loved Awards 2013
2012 B.A.P Rookie of the Year Câștigat
2013 One Shot Best Music Video Câștigat
Best Male Coregraphy Câștigat
B.A.P Best Male Band Câștigat
Creative Brand Awards
2013 B.A.P Entertainment Award Câștigat

Show-uri Muzicale[modificare | modificare sursă]

Show Champion[modificare | modificare sursă]

An Dată Melodie
2014 12 februarie "1004 (Angel)"

Music Bank[modificare | modificare sursă]

An Dată Melodie
2014 14 februarie "1004 (Angel)"
2015 27 noiembrie "Young, Wild & Free"

Inkigayo[modificare | modificare sursă]

An Dată Melodie
2014 16 februarie "1004 (Angel)

The Show[modificare | modificare sursă]

An Dată Melodie
2015 1 decembrie "Young, Wild & Free"
2016 8 martie "Feel So Good" 2016 22 noiembrie "SKYDIVE"

Premii individuale[modificare | modificare sursă]

An Persoana Nominalizată Premii Categorie Rezultat
2011 Bang Yongguk Allkpop Awards Best Hip Hop Artist Câștigat
2014 Bang Yongguk Shorty Awards Social Media's Best Charity Nominalizare
2014 Bang Yongguk KMC Radio Awards Idol of the Year Câștigat
2015 Zelo KMC Radio Awards Idol of the Year Câștigat

Apariții TV[modificare | modificare sursă]

Date Channel Show Note
2012 SBS MTV Ta-Dah! It's B.A.P 10 episodes
2012 SBS MTV B.A.P Diary 2 episodes
2012 Mnet B.A.P's Killing Camp 3 episodes
2012 MBC Every1 Weekly Idol Ep.57 (22 august 2012)
2013 MBC Every1 Weekly Idol Ep.85 (6 martie 2013)
2013 Arirang TV After School Club Ep.18 (14 august 2013)
2013 MBC Every1 Weekly Idol Ep.111 (4 septembrie 2013)
2014 Arirang TV After School Club Ep.45 (19 februarie 2014)
2014 MBC Every1 Weekly Idol Ep.137 (5 martie 2014)
2014 KBS You Hee-yeol's Sketchbook 8 martie 2014
2014 TSENT2008 YouTube B.A.P Attack! B.A.P Live On Earth 2014 Continent Tour; 13 Episodes
2015 Arirang TV After School Club Ep.187 (23 noiembrie 2015)
2016 SBS The Boss Is Watching 6 februarie 2016