Aventurile lui Jackie Chan

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Aventurile lui Jackie Chan
Gen
Dezvoltator(i)
ActoriJackie Chan
Voci
Compozitor temă muzicalăJim Latham
Temă muzicală de sfârșit"Chan's the Man" realizat de Wheatus (sezonul 1)
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade95 (list of Jackie Chan Adventures episodes[*][[list of Jackie Chan Adventures episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i) executiv(i)
Producător(i)
  • Michael Goguen (sezonul 1)
  • Frank Squillace (sezoanele 2–4)
  • David Hartman (sezonul 5)
Montajul
  • CK Horness (sezonul 1)
  • Jhoanne Reyes (sezoanele 2–5)
  • Bruce King (sezonul 4)
Perioadă de difuzare21 de minute
Companie(i) de producție
Difuzare
Canal originalThe WB (Kids' WB)
Difuzare originală  (2000-09-09) –
 (2005-07-08)
Cronologie

Aventurile lui Jackie Chan (în engleză Jackie Chan Adventures) este un serial de animație de televiziune dezvoltat de John Rogers, Duane Capizzi și Jeff Kline și produs de Sony Pictures Television (anterior Columbia TriStar Television pentru primele trei sezoane) prin Adelaide Productions în asociere cu The JC Group și Blue Train Entertainment. Desenul animat a avut premiera pe 9 septembrie 2000 și a durat cinci sezoane, cu finalul difuzat pe 8 iulie 2005. Serialul se concentrează pe o versiune fictivă a starului de filme de acțiune din Hong Kong Jackie Chan,[1][2] care operează în viață ca un arheolog și agent special, înfruntând amenințări care sunt în principal magice și supranaturale (bazate pe mitologii din viața reală și povești supranaturale din Asia și restul lumii) cu ajutorul familiei și prietenilor săi apropiați.

Multe episoade din Aventurile lui Jackie Chan au avut aluzii la lucrările actuale ale lui Chan, cu actorul făcând apariții în live action sub forma unor situații de interviu, răspunzând la întrebări despre viața și lucrul lui. Serialul a fost difuzat în Statele Unite pe blocul de programe Kids' WB de pe The WB, cu redifuzări pe blocul de programe Jetix de pe Toon Disney și de asemenea pe Cartoon Network. Serialul s-a dovedit a fi un succes la televiziunea pentru copii, rezultând în crearea unei francize de jucării și două jocuri video bazate pe serial.

În România, serialul a avut premiera pe Antena 1 și Pro Cinema dublat în limba română.

Rezumatul[modificare | modificare sursă]

Jackie Chan, un arheolog amator, și-a făcut plăcerea să lucreze la universitatea locală până când soarta ia dat o altă mână. După ce a găsit un scut care conține un talisman, el întâlnește Mâna Întunecată, o organizație criminală condusă de un om numit Valmont care servește demonul vrăjitor Shendu. Jackie și familia lui trebuie să coopereze cu o organizație secretă de aplicare a legii, secțiunea 13 , pentru a contracara amenințarea și trebuie să facă față pericolelor care vor cere ca toate îndrăzneala și priceperea lui Jackie în artele marțiale să fie depășite.

Referințe la cariera lui Jackie Chan[modificare | modificare sursă]

Serialul de televiziune conține referințe la filmele lui Jackie Chan și propria sa viață în întreaga serie. În primul episod, Jackie este surprinsă să afle că Jade vorbește engleza. Ea îi spune că nu a spus niciodată că nu a vorbit, a presupus el. Aceasta este o referire la o linie de aceeași natură în filmul Oră de vârf . În episodul "O noapte la operă", unchiul declară că face parte din grupul de scenă "Șapte Mici Norocuri ", pe care Jackie Chan de fapt a făcut parte din viața reală. Un alt exemplu este în episodul "Rabbit Run", în care Jackie este mușcat de un șarpe , și folosește un stil kung fu cunoscut sub numele de "maestrul bețiv" de la unul dintre primele sale filme cu același nume. Potrivit lui Jackie în timpul uneia din segmentele sale de întrebări, personajele serialului se bazează pe anumiți oameni din viața sa. Unchiul se bazează pe agentul și pe tatăl său, Jade se bazează pe un sortiment al nepoatelor sale, iar Tohru se bazează pe unul dintre membrii echipei sale de cascadorie, precum și pe el însuși. Episodul "Și el face propriile lui cascadorii" se referă la faptul că Jackie Chan face propriile cascadorii în filmele sale.

Unele titluri ale unor episoade se bazează pe numele filmelor reale. De exemplu, "O jumătate de mască a Kung Fu" se bazează pe O jumătate de bucată de Kung Fu , patru titluri de episod ("Intră în Viper", "Intră în pisică", "Re-Intră în J-Team" și "Intră în Dragon") se bazează pe Intrarea dragonului (în care Jackie Chan se comportă ca un cascador), "Shanghai Moon" se bazează pe Cowboy Shaolin, "Armura Zeilor" se bazează pe Armura lui Dumnezeu, "Proiectul A, pentru astral" se bazează pe Proiectul A și "Rumble in the Big House" se bazează pe Rumble in the Bronx.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Personajele principale sunt:

  • Jackie Chan - Jackie Chan este un arheolog talentat și artist calificat de arte marțiale care locuiește în San Francisco împreună cu unchiul său. Viața lui liniștită de explorare a castelului prins și a mormintelor prafuite este tulburat când un vechi prieten, Căpitanul Negru din Secțiunea 13, îl recrutează pentru a opri mâna întunecată de a dobândi cele 12 Talismane, forțându-l pe liniile din față ale bătăliei dintre bine și rău.
  • Jade Chan - Jade este nepoata de 12 ani a lui Jackie, născută în Hong Kong (tehnic, primul său văr de odinioară), care este deja "americanizată". Ea este aventuroasă și, prin urmare, nu respectă sfatul unchiului său de a rămâne în siguranță. Ea tinde să-l însoțească pe Jackie când iese în aventuri și se trezește în necazuri. Deși nu o va recunoaște, trebuie să fie salvată de Jackie aproape de fiecare dată. La fel de des, însă, gândirea ei rapidă și flexibilă îi ajută pe Jackie în situațiile în care gândirea sa moderată și precauția obișnuită reprezintă o piedică definitivă. Un gag frecvent în serie este abilitatea inexplicabilă de a apărea în mijlocul acțiunii, doar câteva secunde după ce a fost lăsată într-o locație / vehicul presupus sigur pentru siguranța ei.
  • Unchiul Chan - Unchiul, așa cum este cunoscut (este numit "sensei" de Tohru), este unchiul lui Jackie și unchiul lui Jade. El are o remarcă foarte stereotipică accentuată de cantoneză, de obicei discută în a treia persoană despre el însuși și adesea folosește cantoneză în multe aspecte ale discursului său (incantația sa magică "Jiu 1 mo 1 gwai 2 gwaai 3 faai 3 di 2 zau 2 " (妖魔鬼怪快 哋 走), înseamnă "demonii răi și spiritele răuvoitoare, dispăruți!" În Cantoneză). Cele mai frecvent utilizate obiecte magice sunt un salamandru uscat și un pește de puffer; ambele având medii în remedii asiatice. Ceaiul este băutura preferată, dar de multe ori se plânge că este prea fierbinte sau prea rece și întotdeauna aruncă ceașca când termină. Are o varietate de cuvinte de captură, multe dintre acestea servind drept avertizări față de alte personaje, și exclamă frecvent "încă un lucru!"înainte de a arăta ceva care îl deranjează. Este un artist martial calificat, dar rareori se vede că se implică în luptă mână-la-mână. Când o face, el ia de obicei adversarii cu o singură lovitură discretă. Cunoștințele cele mai utilizate ale unchiului sunt cunoștințele sale despre istorie și talentele sale pentru vrăjitorie și magie. El este un vrăjitor chi talentat, capabil să-și păstreze propriul său și să câștige mai bine adversarilor care sunt mult mai capabili decât el.
  • Tohru - Un om japonez foarte mare, Tohru a fost odată un enforcer pentru mâna întunecată și un slujitor personal pentru Valmont, liderul său. Din episodul centrat în jurul talismanilor de porc și câine , Tohru a început să aibă gânduri secundă despre lucrul pentru mâna întunecată. Mai multe lucruri arată acest lucru, de la Jackie care încearcă să-i spună lui Tohru să vină și să lucreze pentru secțiunea 13 pentru că "servesc gogoși în fiecare joi" (pe care le-a spus înapoi în episodul 13) pentru toate insultele și vina pe care le- Mână și trădându-i, întotdeauna mâncând-o. Cu toate acestea, când mâna întunecată a reușit să reînvie Shendu, vrăjitorul demon le-a dublat. Forțată să lupte singur cu Shendu, Tohru a fost învins repede, după care și-a schimbat credințele și sa întors la autoritățile din secțiunea 13. După o încercare care ia permis lui Tohru un anumit grad de libertate, el a devenit ucenicul unchiului în magia chi și a dezvoltat o relație de mare frate cu Jade, despre care el devine foarte protejat. Tohru demonstrează o mare loialitate față de oricine staționează, chiar până în momentul în care a fost enforcer pentru mâna întunecată. Până la sfârșitul seriei, Tohru devine un vrajitor plin de chi.
  • Ratso - Un tânăr puternic, care acționează oarecum copilăresc, dimpled și are o dragoste de jucării, baseball și sandvișuri de brânză la grătar. Își poartă un bandaj peste nas ca o declarație de modă și a studiat fizica teoretică înainte de a se alătura echipei Enforcers.Când a fost un războinic Dark Chi în Sezonul 3, el a moștenit mantia lui Chuy. Când a fost infuzat cu demonul Chi de către Drago, el ar putea genera foc din mâinile sale. Când Maimuța Talisman-l afecta, el a fost de obicei transformat într-un șobolan (care se potrivește, pe baza numelui său). În sezonul 2 episodul 1, Chow la transformat într-un mrânc accidental și la schimbat înapoi. Are o soră nedeterminată și un tânăr nepot pe nume Rocko, care este fiul surorii sale și nu cunoaște cariera criminală a unchiului său.
  • Chow - De origine asiatică (cel mai probabil chinez, pentru că în sezonul 2 episodul 3, el este capabil să citească o enigmă în chineză), el este cel mai scurt și cel mai tânăr membru al grupului. Marca sa este o pereche de ochelari de soare galben-portocaliu, care sunt de fapt ochelari de vedere, și a lucrat la un magazin numit Shunglass Shack, unde era angajat al lunii de 3 ori înainte de a se alătura mâinii întunecate. Când a fost un războinic Dark Chi în Sezonul 3, el a moștenit mantia lui Ghon. A câștigat capacitatea de a trage foc din ochii lui în timpul angajării sale de către Drago (deși prea des, ochelarii de soare au rupt atunci când a folosit această abilitate). Are o teamă de zbor, înălțimi, călătorii în spațiu și multe alte lucruri. Are un tânăr nepot numit Charlie, care nu știe de viața crimei unchiului său.
  • Finn - Un comedian irlandez-american și creierul (sau cel puțin cel mai inteligent) al aplicanților de întărire a mâinilor întunecate (după înfrângerea lui Tohru). Este un fanatic din anii 1970 și a cântat disco la nunți înainte de a se alătura mâinii întunecate. Împreună cu ceilalți doi regizori recurenți și Hak Foo, a lucrat pentru Shendu, Valmont, Daolon Wong, Tarakudo și Drago (în curând). El se referă de obicei la Valmont ca Big-V (și Little-V când este redus la un copil) și Shendu ca "Shen-Dude". Când este un dragon , are capacitatea de a trage foc de la degete și, ca un Dark Chi Warrior, își asumă mantaua predecesorului său Rhen. Are un tânăr nepot, numit Frank, care nu știe de cariera criminală a unchiului său.
  • Hak Foo - aka Tigrul Negru, are părul roșu, o mustață subțire și barba bărbiei, și poartă în mod obișnuit o cămașă și blugi cu mușchi albastri. Purta veste albastră și pantaloni roșii la prima sa apariție, iar când sa alăturat mâinii întunecate, a avut o schimbare de costum. Este un luptător foarte priceput și curajos și un adversar periculos pentru toți cei care îl înfruntă. Hak Foo are obiceiul să facă și să strige expresii metaforice colorate ori de câte ori începe un atac sau o acțiune specială. Când Hak Foo și Jackie s-au întâlnit prima dată, el a fost primul adversar care la învins pe Jackie într-o luptă echitabilă, iar în întreaga serie, Jackie nu la învins niciodată.
  • Valmont - liderul mâinii întunecate care vine din Regatul Unit. El este un expert în domeniul criminalității și expert în arte marțiale, care este capabil să-și păstreze propriul său (și chiar să obțină mai bine) Jackie în confruntările lor personale. Când se întâmplă ceva, el spune fraza lui, "explozie!" În sezonul 2, el a fost posedat de Shendu. De-a lungul seriei, Valmont pierde din ce în ce mai mult capital, până când este înfundat în sărăcie totală. Până când se apropie Season 4, el trăiește într-un apartament cu o durată scurtă, suficient de mare pentru a trăi confortabil, iar în finalul seriei el este găsit să lucreze ca șofer de autobuz.
  • Căpitanul Negru - Căpitanul Negru este capul secțiunii 13 și prietenul vechi al lui Jackie. În primul episod, Rock, când Jade încearcă să acceseze Vaultul Secțiunii 13, se dezvăluie că căpitanul Augustus Black sa născut pe 27 octombrie 1959, pe care Jade la crezut că ar fi putut fi parola lui Talisman. Este de asemenea sugerat că căpitanul Black ar putea fi un fan al lui James Bond, deoarece a folosit "007" ca cod de trecere în seif (Jade menționează că codul avea doar "trei numere, ultimul șapte"). În Black Magic, căpitanul Black menționează că este un fan al lui Elvis Presley; "Singurul (regele) la care mă plec este Elvis și nu te văd purtând pantofi albastre de suede". El este, de asemenea, relativ sarcastic, deoarece (în sezonul 3, "A Jolly J-Team Xmas") când se confundă cu mama lui Tohru, căpitanul Black a comentat că "adesea mă înșel pentru femei în vârstă japoneze". Unchiul a comentat că căpitanul Black are o mulțime de chi bune în el, după cum Jackie a aflat când a fost surprins să afle că căpitanul Black a reușit să reziste unei mască Oni pentru o perioadă destul de mare de timp.

Magic și supranatural[modificare | modificare sursă]

Seria implică magia și supranaturalul, cum ar fi vrăji, demoni, chi și talismani de piatră, pe tot parcursul episoadelor.

Talismani[modificare | modificare sursă]

Talismanii reprezintă cele douăsprezece animale ale zodiacului chinezesc:

  • Rat - Puterea și abilitatea animației . "Motion to Motionless" Oferă viață neînsuflețită. Obiectul animat preia personalitatea, puterile și abilitățile persoanei sau a lucrurilor după care a fost modelată. O statuie Quetzalcoatl (zeul soarelui) ar putea să zboare și să tragă bile de foc, iar statuia Lo Pei știa magia chi. Când Shendu se afla sub vraja lui Lo Pei, acest Talisman trebuia să-și mențină forma, dacă Talismanii erau obișnuiți să-l elibereze de forma statuii. Găsit pe fundul unui lanternă chineză antică.
  • Ox - Puterea și abilitatea super-rezistenței . Găsit de Jackie pe masca lui El Toro Fuerte. În episodul "Masca lui El Toro Fuerte", a întărit foarte mult Jade la niveluri supraomenești. De asemenea, poate consolida obiectele.
  • Tigrul - Puterea și abilitatea echilibrului (în sensul spiritual, nu literal). Când este activată, ea împarte jumătățile pozitive și negative ale utilizatorului ( Yin și Yang ) în două ființe separate, fiecare având o jumătate din Talisman. Poate fi folosit și pentru a găsi "cealaltă jumătate" a unui obiect rupt. Cele două ființe se reîntorc când reunesc Talismanul spart. A fost găsit într-o plăcintă. În sezonul 1 episodul 12 " Tigrul și păsărica", Shendu susține că este "cleiul care leagă ceilalți împreună".
  • Rabbit - Puterea și abilitatea lui Superspeed. A fost găsit blocat în cochilia unei broaște țestoase uriașe din Pacific. Atunci când este utilizat împreună cu Rooster Talisman, acesta permite utilizatorului să zboare la viteze super-sonice.
  • Dragon - Puterea și abilitatea arderii. Distrugeri extrem de distructive și explozive de energie de foc sunt evacuate de la Talisman. Dragonul Talisman poate fi cuplat la mâna lui Wielder. Găsit într-o peșteră vulcanică, se arată că atrage energia din emoțiile utilizatorului.
  • Șarpe - Puterea și abilitatea invizibilității. S-a găsit pe tavanul unei camere a templului închinătorului de șarpe din apropierea râului Amazon și ulterior donat unui muzeu din New York. Este, de asemenea, Talismanul favorit al lui Viper (așa cum o consideră a fi "semnul" ei). Singurul dezavantaj este că Shadowkhan poate vedea utilizatorul în ciuda faptului că este invizibil, precum și diverse obiecte magice concepute pentru localizare. În plus, spectacolul are un gag de alergare în care personajele cred că folosesc puterea de invizibilitate atunci când nu sunt.
  • Cal - Puterea și abilitatea vindecării / reînnoirii . " Calul nobil al unui cavaler" poate "expulza toate forțele extraterestre din interior " , vindecând utilizatorul bolilor (corpuri străine) și poate vindeca leziuni fizice, repararea obiectelor rupte și ameliorarea instantanee a durerii și dezorientării fizice. Găsit într-o structură deasupra unui munte nemenționat. În Vechiul Vest, era proprietate guvernamentală destinată muzeului din San Francisco. Mișcarea între ele nu este cunoscută.
  • Oaie - Puterea și abilitatea Astral Projection , sau abilitatea de a înlătura sufletul din corp (și alții) și rătăcește ca spirit invizibil. În timp ce se proiectează, vrăjitorul poate intra în visele unei alte persoane. Deși nu puteți răni forma astrală a unei persoane, dacă doi sau mai mulți utilizatori sunt astrali, atunci ei pot face rău unul pe celălalt (așa cum se vede când Chow a luptat cu Jackie) și corpul utilizatorului este susceptibil de toate daunele atunci când utilizatorul astral revine corpul (adică Hak Foo în timpul luptei sale cu Tohru.) A fost întâi găsit într-o cușcă pe un tren de marfă cu destinația Istanbul.
  • Monkey - Puterea și abilitatea Shapeshifting . Oferă celor din jur capacitatea de a schimba orice doresc în orice animal. Găsit de Jade la fundul mării, lângă o insulă vulcanică. Orice obiect / persoană / animal poate fi schimbat în forma oricărui animal, spunând numele formei animalului intenționat. Efectul poate fi inversat indicând talismanul unui obiect sau persoană afectată și spunându-i: "Schimbă-l / ea / mine / înapoi".
  • Cocos - Puterea și abilitatea levitației . Permite utilizatorului să se elibereze singuri și alte obiecte, dându-le efectiv telekineză. Atunci când este folosit împreună cu Rabbit Talisman, acesta permite utilizatorului să zboare la viteze super-sonice. Găsit într-un scut de aur în interiorul unui castel bavarez distrus. Acesta a fost primul talisman al seriei și a fost folosit destul de des în întreaga serie.
  • Câine - Puterea și capacitatea nemuririi . " Talismanul de câini este cel mai bun prieten al omului, îl restaurează pe tânăr și îi acordă o viață veșnică. " El împiedică moartea și oferă invulnerabilitate parțială. Acest Talisman a fost găsit într-o moară de vânt bavareză.The Dark Hand
  • Porc - Puterea și abilitatea Vieții de căldură . " Eyes Beam Heat " Permite utilizatorului să expulzeze din ochii lor grinzi extrem de puternice de energie termică pură. S-a găsit pe pălăria unui porc mecanic deasupra unui turn de ceas bavarez.

Chi magic[modificare | modificare sursă]

În seria de aventuri Jackie Chan, mai multe personaje pot folosi o formă de magie folosind energia chi. Chi magia implică folosirea de poțiuni, obiecte magice și incantații. Mai jos sunt câteva dintre incantațiile Chi care au fost folosite în întreaga serie. Fiecare expert foloseste de obicei aceeasi incantatie, dar poate realiza multe efecte diferite, variind de la expulzarea demonilor la transformarea creaturilor vii în piatra.

  • Yu Mo Gui Gwai Fai Di Zao - Încurajarea principală a seriei, această vrajă este folosită cel mai adesea de unchiul. Se folosește în mai multe scopuri, printre care: eliminarea puterii malefice a Shadowkhan-ului din corpul lui Jade, întoarcerea Demonilor Sorcerers în Lumea Subterană, transformarea lui Shendu în piatră și extragerea Demonului Chi al Demonilor Sorcerers. Tradus literal, incantația este cantoneză pentru "Ghosts and goblins leave quickly" (妖魔鬼怪 快 离开).
  • Lai Shui Zai - incantația folosită de Bai Tza în timpul încercării sale de a inunda San Francisco. Este posibil "Lai Shui Zai" (来水 在) în chineză. Înseamnă "apariție, inundație" sau "vino, inundați". Cercul de vraja pe care această vrajă are nevoie are un "水" la mijlocul ei, ceea ce înseamnă "Apă" în chineză și japoneză.
  • Kuai Kuai Qi Lai - Incantația folosită de Shendu (în corpul lui Jackie) pentru a deschide portalul pentru Cartea Evilor. În Mandarin, 快快 起来 înseamnă literalmente "Rapid repede se ridică".
  • Nukeru, He Men Ja'aku - Incarcarea japoneza folosita pentru indepartarea mastilor Oni. De asemenea, este folosit pentru a întemnița pe Tarakudo în masca lui Oni. Pot fi traduse ca "ieși afară, vrajă rea".
  • Qu Yiqi Bushi Ni - Incalzirea principala folosita de expertul chi rau Iso. El o folosește pentru a face o varietate de lucruri.
  • Mee-thana Chi. Chi-Mee-thana Chi - vraja Tohru a folosit pentru a absorbi toate cele 8 demon chi de la Drago.
  • Ya Gaa Mee Mo Ga Gaa Mee Chi Wa - vraja Drago folosit pentru a absorbi demon chi de la Ice Crew.

Recepție[modificare | modificare sursă]

Common Sense Media a dat serialului 4 din 5 stele, spunând: "Cu toată inima, distractiv, suspans și plin de umor, acest serial nu este adânc, dar este foarte distractiv".[3]

Joc video[modificare | modificare sursă]

Un joc bazat pe serial a fost lansat pentru prima dată pe Game Boy Advance, apoi re-lansat pe PlayStation 2, ambele fiind sub diferite titluri. Alte titluri includ 成龙 大 冒险 (titlul chinezesc simplificat) și Chenglong Da Maoxian (titlu chinezesc)

Titlu Gen Platformă Studio Data lansării Note
Aventurile lui Jackie Chan: Legend of the Dark Hand Acțiune Game Boy Advance Activision 6 noiembrie 2001 (SUA) și 30 noiembrie 2001 (UE) Găsiți opt sulițe furate și opriți Mâna Întunecată de la dezlănțuirea demonilor.
Aventurile lui Jackie Chan Acțiune PlayStation 2 Sony Computer Entertainment 1 octombrie 2004 (UE), 19 septembrie 2004 (CH) și anulat (SUA)   Joacă-te ca Jackie Chan și colectează talismanele, compatibil cu EyeToy de la PlayStation.

Succesori[modificare | modificare sursă]

După Aventurile lui Jackie Chan, Chan a început să creeze producții locale în Asia. Primul, Jackie Chan's Fantasia, este o serie animată chineză de 52 de episoade produsă de Nanjing Hongying Animation Entertainment.[4][5] A fost difuzat în 2009 pe CCTV și în limba engleză pe Sonic-Nickelodeon.[6]

În 2017, Chan a anunțat All-New Jackie Chan Adventures, o serie de animație chineză de 104 episoade cu un buget de 6 milioane de dolari produsă de Zhejiang Talent Television & Film, Khorgas JJ Culture Media Co., și VJ Animation Studio.[7] A avut premiera în China în 2017, cu un film de lung metraj urmând în 2019.[8] În ciuda numelui, nu are nicio legătură cu seria americană.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Cunoscut ca Columbia TriStar Television în sezoanele 1–2 și ca Columbia TriStar Domestic Television în sezoanele 2–3.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Stanley, T.L. (). „Now Chan Is the Picture of an Action Hero”. The Los Angeles Times. USA. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Fritz, Steve (). „MEN IN BLACK and JACKIE CHAN ADVENTURES”. Mania. USA. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Review of Jackie Chan Adventures”. Common Sense Media. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „成龙黄玉郎联手打造百集动画片《奇幻龙宝》”. Sohu. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ „All Rights Entertainment International Film Sales - Jackie Chan's Fantasia”. Arhivat din original la . 
  6. ^ Archived at Ghostarchive and the Wayback Machine: „Jackie Chan Fantasia”. . Accesat în . 
  7. ^ Frater, Patrick (). „Jackie Chan Unveils 'New Adventures' Animation Series”. Variety. Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Brzeski, Patrick (). „Jackie Chan Launches Kids Animation Show, With Feature Film to Follow”. The Hollywood Reporter. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]