Autobahn

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Pentru termenul rutier dedicat, vedeți Autostradă.
Autobahn
A74-D-front-250.jpg
Album de Kraftwerk
Lansare 1974
Înregistrare 1974
Limbă limba germană  Modificați la Wikidata
Gen muzica electronica
synthpop
Durată 42:26
Casă de discuri Philips
Producător Conny Plank  Modificați la Wikidata
Cronologie – Kraftwerk
Ralf und Florian
1973
Autobahn Radio-Aktivitat
1975

Autobahn (în germană: autostradă) este un album Kraftwerk, lansat în 1974. Melodia de 22 minute ce dă și titlul albumului, a intrat în multe topuri muzicale din Europa, incluzând #11 în Marea Britanie. Acest succes comercial a venit după ce trupa lansase 3 albume pur experimentale și instrumentale.

Autobahn nu este un album electronic complet, dat fiind faptul că vioara, flautul și chitara sunt folosite împreună cu sintetizatoarele. În afară de piesa "Autobahn", toate celelalte sunt total instrumentale.

Pentru acest album au fost folosite și dobele electronice, instrument confecționat de Florian Schneider, un împătimit al dispozitivelor de acest gen.

Toboșarul Klaus Roder nu a fost în trupă pentru multă vreme, el părăsind-o înainte ca Kraftwerk să termine sesiunile finale ale albumului.

Fața lui Wolfgang Flur apare pe spatele copertei albumului (imprimată pe corpul lui Emil Schult) în ultimul minut când s-a decis să rămână în trupă ca membru permanent. Pentru re-lansarea din 1985 imaginea de pe spatele copertei a fost complet schimbată și s-a folosit o imagine din timpul turneului Autobahn din 1975, arătându-i pe Hutter, Schneider, Flur și noul percuționist Karl Bartos pe scena performând live.

Presa din Corea de Sud a hotărât să elimine Mercedes-ul negru de pe coperta albumului, când acesta a fost lansat la ei în țară.

Lista melodii[modificare | modificare sursă]

  1. Autobahn / Autostrada - 22:42
  2. Kometenmelodie 1 / Melodie-Cometa 1 - 06:26
  3. Kometenmelodie 2 / Melodie-Cometa 2 - 05:48
  4. Mitternacht / Miezul Nopții - 03:43
  5. Morgenspaziergang / Plimbare De Dimineață - 04:04.