Sari la conținut

Atacul aerian asupra Aeroportului Internațional din Bagdad din 2020

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Atacul aerian asupra Aeroportului Internațional din Bagdad a avut loc în data de 3 ianuarie 2020 și a fost provocat de Statele Unite în Aeroportul Internațional din Bagdad asupra unui convoi care transporta mai mulți pasageri,[1] inclusiv generalul iranian și comandantul Forței Quds a Corpului Gardienilor Revoluției Iraniene, Qasem Soleimani, și comandantul Forțelor de Mobilizare Populară irakiene Abu Mehdi al-Muhandis.[2]

Atacul a crescut brusc tensiunile dintre SUA și Iran. În urma atacului, liderul religios iranian, Ali Khamenei, a anunțat o perioadă de doliu de trei zile în țară.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Zachary Cohen; Hamdi Alkhshali; Kareem Khadder; Angela Dewan (). „US drone strike ordered by Trump kills top Iranian commander in Baghdad”. CNN. Accesat în . 
  2. ^ „(Update) 8 killed in rocket attack on Baghdad airport”. The Straits times. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ QASSIM ABDUL-ZAHRA; ZEINA KARAM (). „US kills Iran's most powerful general in Baghdad airstrike”. San francisco Chronicle. Arhivat din original la .