Astrid S

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Astrid Smeplass (născută la 29 octombrie 1996) este o cântăreață, compozitoare și model norvegian. În 2013, ea a avut primul succes atunci când s-a plasat a cincea, în versiunea norvegiană a Pop Idol numită Idol - Jakten på en superstjerne.

Biografie[modificare | modificare sursă]

A crescut în orașul Rennebu din Norvegia. Astrid S a intrat in muzică de la o vârstă fragedă.

La vârsta de 9 ani a depus o participare la MGPjr. cu Celine Helgemo de zece ani sub numele de artist AC: Snoopii albastri. Formația nu a fost selectată pentru a participa la concursul de muzică, dar Celine a câștigat mai târziu Melodi Grand Prix Junior 2007 cu piesa "Bæstevænna".

La vârsta de 16 ani a participat la versiunea norvegiană a Pop Idol în 2013 și la acel moment a lansat un single, "Shattered", sub numele Astrid Smeplass. Cântecul a fost compus in colaborare de cântăreață-melodie americană Melanie Fontana. Astrid a lansat primul ei single "2AM" sub noua sa imagine de artist la vârsta de 18 ani pe Universal Music. "2AM" a fost lansat în Statele Unite în 2015. A lansat, de asemenea, o versiune de acoperire a single-ului "FourFiveSeconds".

La vârsta de 17 ani, a renunțat la liceu pentru a se concentra asupra carierei sale muzicale.

În 2016, Smeplass la susținut pe Troye Sivan în turneul său european, iar pe 20 mai 2016 a lansat un EP cu auto-titlu.

În 2017, Smeplass a oferit vocal pe "Hey Hey Hey" de către cântăreața americană Katy Perry de pe albumul Witness.

Coperta sa de "Vi er perfekt men verden er ikke det" a lui Cezinando a fost prezentată în coloana sonoră a celui de-al patrulea sezon Skam și Smeplass a făcut-o pe un acoperiș în timpul ceremoniei P3 Gull 2017.

La 30 iunie, ea a lansat cel de-al doilea EP, Party Over, care conținea single-urile "Breathe" (nr. 3 în Norvegia) și "Such a Boy" (nr. 2 în Norvegia). Două săptămâni mai târziu, a fost lansată transmisia acustică a EP, cu o piesă suplimentară intitulată "Mexic".

În septembrie 2017, single-ul ei "Think Before I Talk" a ajuns la topurile norvegiene și a atins punctul culminant la numărul 14 în limba suedeză, unde a fost certificată platină. De asemenea, a fost certificată aurul în Danemarca, unde a atins punctul maxim 9.

Ea a câștigat Årets Spellemann (Artist of the Year) în februarie 2018 la Spellemannsprisen (echivalent norvegian al Grammy), fiind prima femeie care a făcut acest lucru din 2003.

Tot în 2018, a compus o melodie împreună cu fanii prin intermediul Instagram. Fanii au avut la dispoziție o zi în care îi puteau trimite versuri pentru viitoarea melodie. Ulterior pe canalul de Youtube, Astrid S a publicat atât un video în care arată cum a compus melodia, cât și un video cu melodia propriu-zisă.

Note[modificare | modificare sursă]

https://en.wikipedia.org/wiki/Astrid_S

Legături externe[modificare | modificare sursă]

https://www.youtube.com/channel/UCRWkUp26A4TFJQrjhkn-Vuw

https://www.instagram.com/astridsofficial/

https://www.facebook.com/AstridSOfficial/

Vezi și[modificare | modificare sursă]