Assassin's Creed: Brotherhood

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Assassin's Creed: Brotherhood
Assassin's Creed Brotherhood logo.svg

Dezvoltator(i) Ubisoft Montreal
Editor(i) Ubisoft
Designer(i) Patrice Désilets[*]
Compozitor(i) Jesper Kyd
Serie Assassin's Creed
Motor grafic Anvil[*]
Rezoluție 1280x720 (console)
Poate fi upscalat la 1920x1080i
Ultima versiune 2.02
Platformă Xbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
macOS
Dată lansare Xbox 360, PlayStation 3:
16 noiembrie 2010
Microsoft Windows:
martie 2011
Genuri Joc de acțiune-aventură
Open-world
Moduri Singleplayer
Multiplayer
Media disc optic[*]
Steam
Control Gamepad
Site web http://assassinscreed.us.ubi.com/brotherhood/
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*][1][2]
USK USK 16[*]
CERO Z (minim 18 ani)[*]
ESRB Mature 17+[*]

Assassin's Creed: Brotherhood este un joc video istoric, third-person de acțiune-aventură, dezvoltat de studiourile Ubisoft Montreal pentru Xbox 360, Playstation 3 și PC. A fost lansat pentru versiunile de Xbox 360 și Playstation 3 pe data de 10 noiembrie 2010, și pentru PC în martie 2011. Jocul este un sequel pentru Assassin's Creed II, cu Ezio Auditore da Firenze și Desmond Miles întorcându-se ca protagoniști. Assassin's Creed: Brotherhood începe de la finalul jocului anterior. Este primul joc din serie care are un mod multiplayer de joc.

Modul de joc[modificare | modificare sursă]

Assassin's Creed:Brotherhood este un joc video third-person, de acțiune-aventură, punând accent pe un stil de joc gen sandbox într-un open-world al Italiei. Precum și jocurile anterioare din serie, mecanicile de joc se bazează pe mișcări de tip parkour, amestec în mulțime, asasinări și de un sistem de luptă corp la corp. Sistemul de luptă a dat dovadă de noi îmbunătățiri și pentru prima oară în serie, jocul beneficiază de un mod multiplayer, precum și de o campanie singleplayer de 20 de ore.

Jocul introduce un nou sistem de management: jucătorul putând să recruteze noi membri prin distrugerea celor 9 "turnuri Borgia" din Roma unde sunt staționate trupele papale, și apoi salvând cetățeni nemulțumiți hărțuiți de către gardieni. Ezio le poate da misiuni în jurul Europei sau să-i cheme pe post de ajutor în timpul misiunilor (dacă nu sunt deja ocupați). Recruții asasini sunt capabili să-i acorde jucătorului un sprijin de săgeți. Dându-le sarcini novicilor asasini este esențial pentru a-i ajuta să capete experiență și să avanseze în rang. Jucătorul poate să le schimbe înfățișarea, precum și armura și armele, folosind punctele de calificare ale acestora. De asemenea, asasinii pot muri într-o misiune, din care nu se vor mai întoarce. Ezio va face rost de noi gadget-uri precum parașuta lui Leonardo da Vinci, care poate fi folosită când Ezio sare de pe clădiri înalte, săgeți otrăvite, o otravă care acționează mai repede, o arbaletă, și abilitatea de a păstra și de a arunca arme mai grele, cum ar fi topoarele.

Jucătorul va fi nevoit să renoveze Roma, care a decăzut din cauza stăpâniei templiere asupra Statelor Papale și concentrarea tuturor averilor asupra Vaticanului. Precum și în Monteriggioni din Assassin's Creed II, jucătorul va putea investi în oraș și să fie martor asupra dezvoltării și să deblocheze recompense. Jucătorul va fi nevoit să cucerească și să distrugă turnurile Borgia pentru a elibera zone importante ale orașului de dominația templieră și pentru a putea renova magazinele din acele zone. Roma e cel mai mare oraș creat din seria Assassin's Creed, fiind de 3 ori mai mare ca Florența din Assassin's Creed II și include 5 zone diferite: Vatican, Tiber, Antique, Downtown, Country. Însă spre deosebire de celelalte jocuri din serie, acțiunea va avea loc doar în Roma, cu mici excepții în Napoli, Spania și Monteriggioni.

Sistemul de luptă a fost modernizat, fiind mai rapid și mai dinamic. Jucătorul acum fiind încurajat să fie mai agresiv, acțiunile ofensive fiind mai eficiente decât cele defensive (în primele jocuri din serie acțiunile defensive fiind mai eficiente). Inteligența artificială din acest joc este mult mai agresivă, iar adversarii pot ataca simultan. După ce ucide un inamic, Ezio poate începe o execuție pentru a-și ucide adversarii mai rapid. De asemenea au fost introduse noi tipuri de soldați: călăreți, pușcași și gardieni papali. De asemenea arcașii au fost înlocuiți de soldați cu arbalete, fiind mai eficienți și mai periculoși.

Multiplayer[modificare | modificare sursă]

Assassin's Creed: Brotherhood este primul joc din serie ce conține un mod multiplayer de joc.

Jucătorii sunt Templieri în formare în facilitatea Abstergo Industries. Aceștia folosesc Animi (pluralul de la Animus) pentru a le accesa memoriile asasinilor și cu ajutorul "bleeding effect"-ului să le dobândească abilitățile. Sunt 5 moduri diferite de joc (Wanted, Manhunt, Alliance, Wanted Avansat și Alliance Avansat) și diferite hărți incluzând zone din al doilea și al treilea joc din serie precum Florența, Veneția, Monteriggioni, precum și hărți noi cum ar fi Roma, Siena, San Donato, Castelul Gandolfo, Mont-Saint Michel. Modul de joc în multiplayer este similar cu cel din singleplayer. Jucătorii primesc abilitățile de stealth și de asasinare. Aceștia primesc contracte de asasinare și trebuie să-și ucidă țintele fără a fi detectați (pentru a primi maximul de puncte). Daca jucătorul nu folosește o tactică tip stealth, primește puține puncte și poate fi detectat foarte ușor de ceilalți jucători.

Modul multiplayer conține un sistem de leveling. Jucătorul crește in nivel prin obținerea punctelor de experiență. Nivelul maxim fiind 50. Prin creșterea în nivel, jucătorul primește noi bonusuri precum abilități, perk-uri, precum și opțiunea de a le schimba înfățișarea personajelor multiplayer.

Moduri de joc[modificare | modificare sursă]

Wanted este un mod de joc gen cunoscutul Free-for-all. Fiecare jucător este pe cont propriu și va primi contracte să asasineze un anumit individ (jucător) dar în același timp el va fi vânat de un alt jucător. Acest mod de joc suportă maxim 8 jucători. Cu cât jucătorul este mai sus în clasament, acesta va fi vânat de mai mulți templieri (3 sau chiar 4). Acest mod de joc durează 10 minute.

Wanted Avansat este asemănător cu Wanted, singura diferență fiind informațiile limitate pe care le primește jucătorul în privină cu locația țintei sale. Compasul nemaiavând precizie precum în modul simplu de joc și nu mai afișează daca ținta este sus sau jos.

În modul de joc Manhunt sunt două echipe, fiecare fiind formată din maxim 4 jucători. Jocul se desfășoară în două runde (fiecare rundă durează 5 minute). În prima rundă, membrii Echipei 1 trebuie să-i asasineze pe cei din Echipa 2 care vor trebui să supraviețuiască. Vânații câștigă puncte daca stau ascunși. Cu cât sunt mai mulți jucători care stau ascunși în același loc, cu atât echipa va câștiga mai multe puncte la un interval de câteva secunde (1 jucător - 15 pct.; 4 jucători - 60pct) . În runda a doua rolurile se schimbă.

Alianță

Alianță Avansată

Personaje[modificare | modificare sursă]

Jucătorii pot alege să joace cu următoarele personaje: Călăul (Il Carnefice), Vânătorul (Il Lupo), Curtezana (Fiora Cavazza), Nobilul (Francesco Sabatini), Doctorul (Malfatto), Bărbierul (Baltasar da Silva), Preotul (Fratele Ristoro), Inginerul (Gaspar de la Croix), Fierarul (Augustine Oberlin), Căpitanul (Donato Mancini), Contrabandistul (Lia de Russo), Hellequin (Caha) - (poate fi deblocat de pe UPlay), Hoțul (Faustina Collari) - (poate fi deblocat la nivelul 25), Tâlharul (Lanz) - (poate fi deblocat la nivelul 35), Mercenarul (Rocco Tiepolo) - (poate fi deblocat la nivelul 45), Harlequin (Cahin) - (valabil numai pentru cei ce au achiziționat versiunea limitată a jocului), Ofițerul (Teodor Viscardi) - (valabil numai pentru cei ce au achiziționat versiunea limitată a jocului).

Toate personajele de mai sus fiind agenți Templieri și o parte din aceștia apar în campania single-player, în misiuni secundare, în care Ezio trebuie să-i asasineze.

Muzică[modificare | modificare sursă]

Muzica din joc este compusă de Jesper Kyd, care a compus soundtrack-uri și pentru celelalte jocuri din serie. Soundtrack-ul a fost lansat pe data de 16 noiembrie 2010.

Piesele din albumul Assassin's Creed: Brotherhood sunt următoarele:

 1. "Master Assassin" (Maestrul Asasin) - 3:21
 2. "City of Rome" (Orașul Roma) - 5:32
 3. "Cesare Borgia" - 2:21
 4. "Flags of Rome" (Steagurile Romei) - 2:36
 5. "The Brotherhood Escapes" (Frăția scapă) - 1:58
 6. "Brotherhood of the Assassins" (Frăția Asasinilor) - 3:03
 7. "The Pantheon" (Panteonul) - 3:06
 8. "Villa Under Attack" (Vila sub asediu) - 2:13
 9. "Echoes of the Roman Ruins" (Ecourile ruinelor romane) - 2:51
 10. "Borgia Tower" (Turnul Borgia) - 2:14
 11. "Borgia Occupation" (Ocupația Borgia) - 3:02
 12. "Roman Underworld" (Lumea interlopă romană) - 3:46
 13. "Countdown" (Numărătoarea inversă) - 3:30
 14. "Borgia (The Rulers of Rome)" (Borgia, Conducătorii Romei) - 3:57
 15. "Ezio Confronts Lucrezia" (Ezio o confruntă pe Lucrezia) - 2:56
 16. "Battle in Spain" (Bătălie în Spania) - 1:39
 17. "Fight of the Assassins" (Lupta Asasinilor) - 2:38
 18. "Desmond Miles" - 4:41
 19. "VR Room" - 2:43
 20. "Apple Chamber" (Camera Mărului) - 4:55

Conținut descărcabil[modificare | modificare sursă]

Odată cu lansarea jocului, Ubisoft a lansat primul DLC: "Copernicus Conspiracy Pack" valabil exclusiv pentru utilizatorii de PlayStation3. DLC-ul poate fi descărcat de pe PlayStation Network. Un pic mai târziu de la apariția jocului, Ubisoft a lansat DLC-ul gratuit: Animus Project Update 1.0 care include un nou mod de joc (Alianță avansată) și o hartă nouă (Mont-Saint Michel). De asemenea, producătorul francez a anunțat Animus Project Update 2.0, care, precum și cel anterior, va fi gratis și va include un nou mod de joc și o hartă nouă.

Referințe[modificare | modificare sursă]