Answear

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Answear.com este un magazin online multibrand ce comercializează haine, încălțăminte, accesorii și articole home & deco în 10 țări: Polonia, Ucraina, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria și Cipru. În fiecare lună, site-ul Answear.com este vizitat de peste 11 milioane de oameni.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Answear.com a fost lansat oficial în februarie 2011. În 2012, magazinul și-a lansat programul de fidelitate Answear Club, care a fost unul dintre primele de acest gen în industria modei. În 2013, fondul de investiții MCI Venture Capital a investit în dezvoltarea magazinului prin preluarea unui pachet minoritar în companie. În anii următori, Answear și-a început expansiunea în țările din Europa Centrală și de Est. În aprilie 2014, brandul a deschis magazin online în Cehia, iar apoi, în iunie a aceluiași an, în Slovacia. În iulie 2015 a fost deschis un magazin online în Ucraina, iar în noiembrie 2015 în România [1]. În 2016, Answear.com a început să opereze și în Ungaria. La sfârșitul anului 2018, magazinul a intrat pe piața din Bulgaria, iar în 2021 a ajuns în Grecia, Croația și Cipru.

Harta țărilor în care Answear este prezent

În iulie 2019 a avut loc cea mai mare operațiune logistică din istoria magazinului  - mutarea întregului depozit de la sediul din Skawina într-un nou spațiu din Kokotów lângă Cracovia.[2][nu este de încredere]

În septembrie 2020, Answear.com a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară poloneză prospectul de listare și și-a anunțat planurile de a debuta la bursă[3] . În decembrie, compania a efectuat o Ofertă Publică cu o valoare totală de peste 80 milioane PLN. Pe 8 ianuarie 2021, acțiunile Answear au debutat pe principala piață a Bursei de Valori din Varșovia, iar prețul lor de deschidere a crescut cu 19,6% față de prețul de emisiune.

În 2021, a fost finalizată migrarea magazinelor Answear.com către propria platformă de comerț electronic. În același an, compania a implementat o nouă strategie de comunicare de marketing axată pe inspirație și femei. Campania de comunicare a strategiei a fost însoțită de sloganul „Lifespiration Starts Here”.[4]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Answear s-a lansat în România”. Garbo.ro. .  |first1= lipsă |last1= în Authors list (ajutor)
  2. ^ „Relocarea depozitului într-o singură noapte”. Youtube. . 
  3. ^ Oprea, Tibi (). „Polonezii de la Answear, cu activitate și în Romania, vor să se listeze la Varșovia până la final de 2020”. Ziarul Financiar. 
  4. ^ „Answear inspiră nu doar prin fashion”. OK Magazine. .